Het antwoord op vijf ‘Blind Getrouwd’-vragen waar je na gisteren misschien mee zit

Het antwoord op vijf ‘Blind Getrouwd’-vragen waar je na gisteren misschien mee zit

Het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ is gisteren eindelijk van start gegaan. We zagen de eerste koppels in het huwelijksbootje stappen en konden meegenieten van hun trouwfeest. Maar wie betaalt dat allemaal? En wat gebeurt er bij een eventuele scheiding? Het antwoord op die vragen vind je hier. 

1. Kan iedereen zich inschrijven voor Blind Getrouwd?

Bijna iedereen. De enige vereisten die er zijn, zijn eigenlijk best logisch. Je moet single zijn (duh!), ouder dan 25 jaar en geen kinderen hebben. Verder moet je ook “écht op zoek zijn en voldoende open zijn, zodat de experten je alle kansen kunnen geven.” Meer dan 3.600 singles konden zich dit jaar vinden in die omschrijving en uit dat gigantische aantal inschrijvingen werden de tien kandidaten van dit seizoen gekozen.

2. Dus ook holebi’s?

Ja, ook holebi’s kunnen zich inschrijven voor Blind Getrouwd. En dat doen ze ook. Maar volgens de productie hadden er zich ook dit jaar te weinig holebi’s kandidaat gesteld, waardoor er geen goede matches gevormd konden worden. Misschien dus iets voor volgend jaar?

3. Wie betaalt het trouwfeest?

De kosten van het trouwfeest zijn volledig voor de rekening van VTM. Maar de koppels hebben natuurlijk wel (een beetje) inspraak over hoe het feest eruit zal zien. Zo mogen ze, afzonderlijk van elkaar, een moodboard doorgeven met hun belangrijkste wensen, want ja, je trouwt maar één keer hé.

Damiano kan dus op z’n beide oren slapen, er zullen waarschijnlijk geen croissants te vinden zijn op z’n trouwfeest.

4. Wie beslist waar de huwelijksreis naartoe gaat?

Over de huwelijksreis hebben de koppels echter weinig te zeggen. VTM gaat voor hen op zoek naar een bestemming, die vooral zonnig moet zijn.

Na de huwelijksreis mag het koppel op zoek naar een plaats om samen te wonen. Dat kan in de woning van een van hen of in een huurwoning, betaald door VTM. Beslist het koppel om na het experiment om in die woning te blijven wonen, dan zullen ze wel zelf moeten betalen.

5. En wat als het koppel beslist om na het experiment uit elkaar te gaan?

Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn in Blind Getrouwd en de kans bestaat dat het huwelijk op de klippen loopt. Als het koppel na het experiment beslist om te scheiden dan draait VTM ook daar op voor de volledige kosten. Het koppel mag de ringen bijhouden en hoeft sowieso niets terug te betalen.

Als er dus geen verbetering komt in het huwelijk tussen Lieve en Aljosja hoeven de twee zich alvast geen zorgen te maken over de financiële kant van het verhaal.

VTM

Gesponsorde artikelen