Het antwoord van Trump op fake news: zijn eigen nieuwszender

Het antwoord van Trump op fake news: zijn eigen nieuwszender

Donald Trump heeft al verschillende keren aangehaald dat media niet te vertrouwen zijn. Daarom heeft de Amerikaanse president met zijn campagneteam de oplossing gevonden: een eigen zender ‘Trump TV’. Elke week zou er een nieuwsblok van anderhalve minuut gepresenteerd worden op zijn Facebook.

Om traditionele media te omzeilen heeft Trump met zijn campagneteam het idee om een eigen nieuwszender te lanceren. Trump TV zal wekelijks te zien zijn op de Facebookpagina van Donald Trump. Het nieuws zal gepresenteerd worden door Kayleigh McEnany, een voormalige presentatrice van CNN.

Fake news

De president verwijt regelmatig de media voor het verspreiden van Fake news dus is een eigen zender ideaal voor hem. Gisteren werd zijn zender realiteit en ging een video van anderhalve minuut online op zijn pagina: “Het nieuws van de week vanuit de Trump Tower in New York”.

De prestaties van de Amerikaanse president staan duidelijk in de kijker. Allereerst heeft McEnany nieuws gedeeld over de miljoen banen die Trump heeft gecreëerd en de ‘Medal of Honor’ die de president aan een soldaat heeft overhandigd.

Échte nieuws

Het nieuws wordt gepresenteerd door Kayleigh McEnany. Zij was ook een commentator die het eerder altijd opnam voor haar president. Zij verdedigde zijn prestaties en campagnes. Daarnaast twittert ze regelmatig haar positieve mening over Trumps effect op de economie.

McEnany beëindigde haar eerste nieuwsuitzending vanuit de Trump Tower op een merkwaardige manier. Ze gaf CNN en andere mediazenders een steek onder water en zei: “Bedankt om naar ons te kijken iedereen. Ik ben Kayleigh McEnany, en dat is het échte nieuws.”

Gesponsorde artikelen