Het belang van hoogwaardige sanitair- en meubelstukken voor een luxe badkamer

Geschreven met branded content van Hoog.design.

De badkamer is een plek in huis waar we op dagelijkse basis veel gebruik van maken. We stomen ons er klaar voor de dag, en we ontspannen er ’s avonds wanneer we de dag weer afsluiten. Juist omdat we zo veel gebruikmaken van deze ruimte, is het belangrijk dat de badkamer bestaat uit duurzame materialen van goede kwaliteit én dat je je fijn voelt in jouw badkamer. Je wilt tenslotte wel wat langer van jouw eigen wellness-paleisje in eigen huis kunnen genieten. Aan welke materialen en meubelstukken moet je dan denken? In deze blog nemen we je graag mee in de wereld van luxueuze badkamers waar je mond van openvalt.

Tegels en vloeren

Wat we in een luxe badkamer veel zien is het gebruik van grote tegels op de vloer, en kleinere tegeltjes op de muur. Zo zit je zeker goed als je kiest voor kleine glanzende mozaïektegels, bijvoorbeeld in een visgraatpatroon. Deze tegels zijn gelijk een mooie manier om kleur aan te brengen in de badkamer. Maar ook gladde muren in een badkamer zorgen voor een luxueuze uitstraling. Een gladde muur zorgt voor rust, en (bijkomend praktisch voordeel) je hoeft ook geen voegen meer schoon te maken. All-in en ga je gelijk helemaal voegvrij? Een gietvloer is ook zeer geschikt voor de badkamer, en tegelijkertijd duurzaam. Win-win!

Kleuren waar je zen van wordt

Beige, wit, terra en andere aardetinten: kleuren die gegarandeerd zorgen voor een rustgevende en luxe uitstraling in jouw badkamer. De badkamer is en blijft een ruimte in huis waar we graag tot rust willen komen na een lange dag. Het gevoel erbij is dus erg belangrijk. Heeft jouw badkamer veel (natuurlijke) lichtinval en heb jij als eigenaar ervan een gezonde portie lef? Dan is misschien een donkere badkamer met veel zwart juist wel helemaal jouw stijl. Combineer zwart met brons (bijvoorbeeld in de kranen en handgreepjes) voor een chique barok gevoel.

Baden in geluk

Bij een stijlvolle en luxe badkamer hoort een ligbad. Om heerlijk tot rust te komen met een goed boek, je favoriete serie, een glas wijn en een blokje kaas. Zodat je in jouw eigen spa de wereld om je heen even helemaal kunt vergeten. Een vrijstaande badkuip is een must-have wanneer je ervan verzekerd wilt zijn dat jouw badkamer luxe uitstraalt. Hoogwaardige badkuipen worden onder andere gemaakt van materialen als marmer of hoge kwaliteit acryl. De materialen gaan lang mee, dus je kunt jezelf met een gerust hart iedere dag onderdompelen in geluk.

En… douchen in de regen

Zeg nu zelf: een hoogwaardige, luxe badkamer kan natuurlijk niet zonder regendouche. En dan hebben we het over groot, groter, grootst! Het hoeft zelfs niet bij één douchekop te blijven. Wanneer je meerdere douchekoppen installeert, wordt samen douchen een hele nieuwe beleving. Het zal dan ook niet meer voorkomen dat één van de twee met schuim op het hoofd bibberend staat te wachten aan de zijkant. Douchejets zijn ook een fantastische aanvulling in jouw luxe badkamer. Deze stralen komen vanuit de muur, en zijn omhoog en omlaag te bewegen in verschillende standen. Zo wil je nooit meer onder die douche vandaan komen. Stomen maar

Tanden poetsen naast elkaar

In een luxe badkamer is vaak genoeg ruimte voor meerdere wastafels naast elkaar. Zo hoef je niet op elkaar te wachten, maar poets je je tanden gezellig met het hele gezin tegelijk. Mooie en duurzame materialen die we in luxe badkamers veel zien terugkomen wanneer het over wastafels gaat zijn marmer en natuursteen. Plaats twee wastafels bijvoorbeeld op een houten wastafelmeubel en je waant je zowaar in een hotel in je eigen huis.

Natuur in je badkamer

We spraken al eerder in dit artikel over een rustige uitstraling in jouw badkamer, waar je helemaal kalm van wordt. Wanneer we het over rust hebben, kan een stukje natuur in de badkamer niet ontbreken. In luxe badkamers die veelal minimalistisch zijn ingericht, komt een grote kamerplant goed tot zijn recht. Denk bijvoorbeeld aan een plant naast het ligbad, of verschillende hangplanten op de badkamerkast. Niet alleen zorgt een plant voor kleur in de badkamer, je bent er tegelijkertijd van verzekerd dat je jouw wellness-avond doorbrengt in een zuurstofrijke omgeving. De sfeer helemaal afmaken met een kers op de taart? Eén woord: geurkaarsen!

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand

Een badkamer zonder spiegel is geen badkamer. Die luxe uitstraling die jouw badkamer heeft, wil je natuurlijk zelf ook meenemen de buitenwereld in. Maar waaraan herken je een spiegel die past in een luxe badkamer? Anno 2023: licht! Ledstrips om de spiegel, of aan de boven- of onderkant, geven een bijzonder effect aan de spiegel. Door het licht erachter lijkt het alsof de spiegel echt loskomt van de wand. En de vorm? Die is afhankelijk van jouw badkamer. Kort samengevat zijn de mogelijkheden eindeloos, en is jouw droombadkamer misschien wel dichterbij dan je denkt. Aan de slag!

Meer
Lees meer...