Het Belgisch internet hoort bij de beste ter wereld (volgens Netflix)

Het Belgisch internet hoort bij de beste ter wereld (volgens Netflix)

De introductie van streamingsite Netflix vorige maand zullen niet veel mensen gemist hebben. Er zijn al zo veel mensen lid dat het Amerikaanse bedrijf zelfs al in staat was om de snelheid van ons internet te evalueren. En we doen het goed: gemiddeld staan we zelfs tweede van alle landen waar Netflix actief is.

In België behaalt Netflix een gemiddelde streamingsnelheid van 3,77 megabit per seconde. Telenet en Voo doen het is ons land het beste (beide 3,86 Mbps), maar Proximus en Numericable volgen op niet al te veel afstand. Ze behalen respectievelijk gemiddelde snelheden van 3,63 en 3,39 Mbps. Met dat gemiddelde staat België op een tweede plaats. Enkel de Zwitsers doen het met 3,81 Mbps nog net ietsje beter. Volgens de cijfers doen de Europese landen het beste, de Zuid-Amerikaanse het slechtste.

De cijfers liggen betrekkelijk laag, zeker in vergelijking met een snelheidstest die je kan doen. Maar volgens Netflix is dat het verschil tussen pieksnelheden en gemiddelde snelheden. De snelheid die Netflix bijhoudt is de effectieve snelheid van de stream naar het toestel in kwestie, en bovendien een gemiddelde van piek- en daluren en alle verschillende soorten abonnementen. Zo kunnen ook interne wifi-verbindingen ervoor zorgen dat de snelheid omlaag wordt gehaald.

Daarnaast heeft België ook gewoon een goed breedbandnetwerk. Met een penetratie van 100 procent heeft volgens Eurostat iedereen in België toegang tot snelle verbindingen, en in vergelijking met de rest van de Europese Unie ligt ook het aantal huishoudens met enorm snelle verbindingen (+100Mbps) hoger dan het gemiddelde. Volgens het State of the Internet-rapport van Akamai moeten we van onze buurlanden enkel Nederland voor ons laten qua gemiddelde snelheid, maar dat zien we dus niet terug in de resultaten van Netflix.

Gesponsorde artikelen