Het blijft steunbetuigingen regenen voor Chester Bennington, die ook op Tomorrowland wordt geëerd

Het blijft steunbetuigingen regenen voor Chester Bennington, die ook op Tomorrowland wordt geëerd

Sociale media worden overspoeld door steunbetuiging en emotionele berichten over de overleden Chester Bennington. Ook Vicky de vrouw van Chris Cornell, die een tijdje geleden zelfmoord pleegde en een goede vriend was van Bennington, reageerde ondertussen. Linkin Park had amper een week geleden nog een aflevering van Carpool Karaoke opgenomen. De zanger werd al veelvuldig geëerd, onder andere door de dj’s op Tomorrowland.

Chester Bennington was een goede vriend van Chris Cornell. Die stapte op 18 mei uit het leven, wat Bennginton enorm heeft geraakt. Hij stuurde na de dood van zijn goede vriend meteen een emotionele boodschap de wereld in. De Linkin Park-zanger, die voorheen al met veel problemen kampte, was enorm aangedaan door de zelfmoord van Cornell. Afgelopen donderdag nam ook Chester Bennington op 41-jarige leeftijd zijn eigen leven, en dat op dezelfde manier als Cornell, door ophanging. Donderdag was, waarschijnlijk niet toevallig, de verjaardag van Chris Cornell. Hij zou 53 jaar geworden zijn.

Vicky Cornell, de vrouw van de overleden zanger, reageerde ondertussen ook op de dood van Bennington:

Getty Images

Bennington en de rest van Linkin Park stonden drie weken geleden nog op Rock Werchter en namen zelfs vorige week nog een aflevering van Carpool Karaoke op:

De vraag is natuurlijk of de aflevering nu nog ooit zal uitgezonden worden. Vele fans zouden het alvast een mooi eerbetoon vinden aan hun overleden idool.

#RIPChester

De zelfmoord van de Linkin Park-zanger stuurde een schokgolf door de muziekwereld. Met de hashtag #RIPChester stuurde de hele wereld steunbetuigingen rond. Er viel vooral te lezen hoe Bennington de stem was van een hele generatie jongeren die zijn opgegroeid met Linkin Park.

Ook op Tomorrowland wordt de zanger herdacht. En geen betere manier om hem te eren dan met zijn muziek:

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen