Het ‘De Slimste Mens’-effect: deze Vlaamse was dit jaar het meest trending op Google!

Het ‘De Slimste Mens’-effect: deze Vlaamse was dit jaar het meest trending op Google!

Google heeft de meest trending zoektermen van 2017 bekendgemaakt. Dat zijn de namen en termen die in vergelijking met vorig jaar het meest gestegen zijn in de zoekopdrachten. En het mag duidelijk zijn dat De Slimste Mens ter Wereld alweer een serieus effect heeft gehad, want de meest trending persoon in België is … Dalilla Hermans.

De meest trending bekende Belgen

VTM

Noem dit gerust het effect van De Slimste Mens ter Wereld, want de hele top drie bestaat uit kandidaten van de quiz. Dalilla Hermans is wel als enige van de drie nog in de running om ook die titel te winnen. Ze gaat in dit lijstje hoogleraar Magali Rodriguez Garcia en Qmusic-DJ Heidi Van Tielen voor.

Blanche staat net zoals op het Eurovisiesongfestival op de vierde plaats. Nog meer slimme mensen met Bill Barberis (5) en Goedele Wachters (9). Sandra Bekkari dankt haar zevende plaats aan het feit dat ze de grote nieuwkomer was bij VTM dit najaar. Isabelle A (8) heeft dan weer vooral Liefde Voor Muziek te danken. En ook de mooiste vrouw van het jaar, Miss België Romanie Schotte, staat nog net in de top tien.

Op de zesde plaats overigens een droeviger verhaal. De 31-jarige Anne-Laure Decadt was de Belgische vrouw die in november bij de aanslag in New York om het leven kwam.

EPA

De meest trending internationale persoonlijkheden

Getty

Als de vrouwen in België aan de macht zijn, dan zijn dat wereldwijd toch nog de mannen. De Amerikaanse president Donald Trump was dit jaar trending, wat dus betekent dat we hem nog veel meer hebben opgezocht dan in 2016. De Franse president Emmanuel Macron is de voornaamste nieuwkomer en wordt zo tweede. En Kevin Spacey was om minder fraaie redenen plots ook heel populair op Google.

Overleden sterren verschijnen meestal ook in dit lijstje, en zo staat Linkin Park-frontman Chester Bennington op de vierde plaats. Carles Puigdemont heeft de onafhankelijkheid van Catalonië dan niet kunnen afdwingen, hij sluit wel de top vijf af.

Andere namen zijn François Fillon (6), Brigitte Macron (7), Harvey Weinstein (8), Mireille Darc (9) en Patricia Paay (10).

EPA

Meest trending Rode Duivels

Getty

Eden Hazard was dit jaar de meest trending Rode Duivel. Daarmee verlengt hij z’n titel van vorig jaar. Dries Mertens en Romelu Lukaku maken de top 3 af.

Op de vierde plaats staat Kevin De Bruyne, en dan volgt Axel Witsel. Thibaut Courtois is zesde, Thomas Meunier ondanks een topjaar pas zevende. En Radja Nainggolan was dan wel veelbesproken in de pers, hij moet tevreden zijn met de achtste plaats. Leander Dendoncker (9) en Michi Batshuayi (10) sluiten af.

Meest trending club uit eerste klasse

Getty

Fier aan de leiding in eerste klasse, en ook de populairste club op Google. Die titel mag Club Brugge alvast op z’n naam schrijven. Standard en AA Gent pakken respectievelijk zilver en brons. En als je jouw favoriete club zoekt, is dit de rest van de top 10:

RC Genk (4), KV Oostende (5), Zulte Waregem (6), KV Mechelen (7), Charleroi (8), Sint-Truiden (9) en Lokeren (10). De conclusie: waar oh waar is Anderlecht?

Meest trending federale ministers

EPA

Het hoeft niet te verbazen: volgens Google was Theo Francken (N-VA) de meest trending minister van het voorbije jaar. Hij haalt het nipt voor Maggie De Block (Open Vld) en Zuhal Demir (N-VA). Premier Charles Michel (MR) moet tevreden zijn met de vierde plaats. Kris Peeters sluit de top 5 af.

Op Vlaams niveau was Hilde Crevits (CD&V) het meest trending, voor Ben Weyts (N-VA) en Liesbeth Homans (N-VA). In Wallonië was Willy Borsus (MR) de opvallendste figuur.

Hoe werkt Tinder?

Wat waren dan de andere zoektermen die in België het meest trending bleken? Facebook kaapte zoals gewoonlijk de prijs van meest opgezochte term weg. Op de tweede plaats stond het Eurovisiesongfestival. En op 3 ‘torrent9’. De iPhone 8 was vierde en de Tour de France vijfde. Temptation Island haalde een mooie zesde plaats.

We stelden ook weer een pak vragen aan Google. Zo vroegen we ‘Wat is mijn auto waard?’ opvallend vaak. We verveelden ons ook wel, want zo stelden we de vraag ‘Wat is er vandaag te doen?’ op de derde plaats. We waren ook benieuwd naar een verklaring voor termen als ‘doezoe’ (6), ‘narcist’ (9) en ‘autisme (10).

Tot slot blijkt dat heel wat mensen maar geen lief kunnen vinden, want de ‘hoe’-vraag die we dit jaar veel vaker stelden was: ‘Hoe werkt Tinder?’ Nog een leuke op de achtste plaats: ‘Hoe werkt Euromillions?’

EPA

Gesponsorde artikelen