Meer dan een dag nadat een wit bestelbusje zich een fatale weg baande door de voorbijgangers op London Bridge kennen we het eerste slachtoffer van de aanslag: de Canadese Christine Archibald was naar Europa verhuisd voor de liefde. Bij de aanslag vielen zeven dodelijke slachtoffers, 48 mensen raakten gewond.
De dodentol kan nog oplopen, maar intussen hebben de eerste nabestaanden al slecht nieuws gekregen. Onder hen ook de ouders van Christine, Chrissy, Archibald. De Canadese vrouw was afkomstig uit de provincie British Columbia in het Noord-Amerikaanse land, en verhuisde voor de liefde naar Europa.
Daarom was ze op die fatale zaterdagavond op de London Bridge, met haar verloofde. Ze werd aangereden door de witte bestelbus die de aanvallers gebruikten en stierf in de armen van haar verloofde. Haar ouders reageerden verslagen op de dood van hun dochter. “We rouwen om het verlies van onze prachtige, liefdevolle dochter en zus. Ze had ruimte in haar hart voor iedereen en geloofde er erg in dat elke persoon moest gewaardeerd en gerespecteerd worden.”
“Zeg hen dat Chrissy je gestuurd heeft”
“Ze geloofde dat niet alleen, maar leefde ook zo: Chrissy werkte in een daklozenopvang tot ze naar Europa verhuisde om bij haar verloofde te zijn. Ze zou niet begrijpen welk soort harteloos geweld haar dood veroorzaakte. Als je iets wil doen om haar te eren, wordt dan vrijwilliger dan bij een daklozenopvang. Zeg hen dat Chrissy je gestuurd heeft.”
Zes anderen overleefden de aanslag ook niet. Eén man uit Nieuw-Zeeland ligt nog in coma nadat hij in het gezicht gestoken werd. Eén opvallend slachtoffer maakt wellicht wél een volledig herstel: bij één vrouw probeerden de aanslagplegers de keel over te snijden, maar ze raakten geen slagaders of haar luchtpijp.