Het einde is in zicht voor ‘The Ranch’, ‘Sneaky Pete’, ‘Happy!’ en ‘Deadly Class’ zijn gecanceld

The Ranch - Sneaky Pete - Happy - Deadly Class
Netflix – Amazon Prime – SyFy

Het is weer die tijd van het jaar: netwerken en streamingkanalen denken na welke series ze willen houden en van welke ze genoeg hebben. Gisteren kwam nog het nieuws dat Netflix Dead To Me een snelle verlenging gaf voor een tweede seizoen, maar andere series hebben minder geluk. Vannacht zijn er maar liefst vier series gecanceld.

The Ranch

Het is ongelooflijk dat het al zolang meegaat, maar nu heeft Netflix uiteindelijk toch The Ranch gecanceld. Voor de fans: niet meteen panikeren, want er moet nog een seizoen van The Ranch komen. Dat wordt in tweeën gekapt: een eerste deel volgt nog dit jaar en een tweede deel sluit de boel dan af in 2020. Na afloop van het vierde seizoen zullen er 80 (!) afleveringen van de sitcom gemaakt zijn.

De reeks met onder andere Ashton Kutcher en Danny Masterson uit That 70’s Show gaat over een disfunctioneel gezin dat op een ranch leeft bestaande uit twee broers en hun ouders. De reeks start wanneer de jongste zoon (Kutcher) terug naar huis komt na een mislukte carrière in het American football.

Een vijfde belangrijke rol is weggelegd voor de eigenaar van een lokale bar, gespeeld door Sam Eliot. Na klachten van grensoverschrijdend gedrag mocht Danny Masterson, die één van de zoons speelde, in 2018 onherroepelijk vertrekken.

Lees hier wat onze recensent van deze reeks vond.

Sneaky Pete

Deze reeks is te bekijken via Amazon Prime en slaagde er dus nog niet in om een gigantisch publiek te bereiken. Zeker in België heeft Amazon het moeilijk aangezien we hier nog steeds niet over Nederlandstalige ondertitels beschikken. Toch was Sneaky Pete één van hun vroege reeksen die best aangenaam was om te bekijken. Er komt geen vierde seizoen van Sneaky Pete, het derde werd halverwege mei gedropt. Bryan “Walter White” Cranston is één van de bedenkers van de reeks.

De reeks draait rond Marius Josipovic (Giovanni Ribisi) die na enkele jaren in de cel de gevangenis mag verlaten. Alleen is hij nog altijd aan iemand 100.000 dollar verschuldigd. Dus vindt hij er niet beter op dan de familie van z’n ex-celgenoot wijs te maken dat hij hun kleinzoon Pete is. En dat lukt nog ook.

Lees hier waarom onze recensent Sneaky Pete een aanrader vond.

Happy!

Tot slot zijn er nog twee reeksen van netwerk SyFy aan dewelke nu een einde komt. Eén van de twee is Happy!, een reeks waarvan ook bij ons het tweede seizoen nu op Netflix te zien is en een titel die ook in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix belandde. Het tweede seizoen is nu net afgelopen, een derde zal niet meer volgen.

Centraal in Happy! staat ex-politieman Nick Sax, ook de beste rechercheur van het korps en nu een aan lager wal geraakte cynische alcoholist die aan de kost komt als huurmoordenaar. Wanneer hij de opdracht krijgt om drie maffiosi om te leggen van de familie Scaramucci komt hij in een vreemde rollercoaster van gebeurtenissen terecht.

Er wordt hem toegefluisterd dat de wereld wordt aangestuurd door duivels, hij kruist het pad van een griezelige kerstman op zoek naar een verdwenen kind en hij komt in contact met een zekere Mr. Blue, een man die honden in het vuur gooit als ze aan zijn tapijt krabben. In al die gekte heeft Nick heeft maar één metgezel: Happy, een blauwe vliegende eenhoorn die hem maar blijft vragen om op zoek te gaan naar het verdwenen meisje Hailey.

Lees hier wat onze recensent vond van Happy!

Deadly Class

Het kneusje van de klas is Deadly Class. De reeks van SyFy die bij ons te bekijken is via Play van Telenet is stopgezet na amper één seizoen. Het zal dus bij tien afleveringen blijven.

Deadly Class gaat over een dakloze tiener die in een privéschool wordt belandt waar jongeren worden opgeleid tot huurmoordenaars. Hij wordt er geconfronteerd met meedogenloze lessen, brutale medestudenten en een heleboel jeugdige onzekerheden. Hoewel in recensies de slimme casting en de actiescènes geprezen werden, was de consensus dat de reeks de lat niet kon halen die al door andere tienerreeksen was gelegd.

Gesponsorde artikelen