Het Eurovisiesongfestival heeft volgend jaar plaats in deze gigantische zaal in Lissabon

Het Eurovisiesongfestival heeft volgend jaar plaats in deze gigantische zaal in Lissabon

Door de zege van Portugal lag het al voor de hand, maar nu is het ook officieel: het Eurovisiesongfestival zal volgend jaar plaatshebben in Lissabon. Daarmee troeft de Portugese hoofdstad en zijn indrukwekkende MEO Arena zoals verwacht andere kandidaat-steden Braga, Gondomar, Guimarães en Santa Maria da Feira af.

Door de zege van Salvador Sobral trekt het Eurovisiesongfestival in 2018 voor het eerst naar Portugal. Al snel werd duidelijk dat Lissabon de uitverkoren gaststad was, maar pas nu ook de data bekend gemaakt zijn, is dat nieuws ook officieel. Het 63e Eurovisiesongfestival zal plaatshebben op 8, 10 en 12 mei in de MEO Arena in Lissabon.

Die arena is een indrukwekkende locatie die in 1998 geopend werd voor de wereldtentoonstelling. Met 20.000 zitplaatsen is het de derde grootste indoorlocatie in Europa. Enkel het Antwerpse Sportpaleis en de Manchester Arena zijn iets groter. Het is dan ook maar meer dan logisch dat Lissabon van bij het begin eerste keuze was als gaststad.

Dat die keuze nu al officieel is, is goed nieuws voor de organisatie want vorig jaar deed Oekraïne er tot in september over om Kiev als gaststad aan te duiden. Het is ook al 2011 geleden dat zo’n grote locatie het liedjesfestival mocht ontvangen. Toen koos Duitsland voor het openluchtstadion in Düsseldorf.

Ontdek de indrukwekkende MEO Arena:

Gesponsorde artikelen