Nog meer oranje op het Eurovisiesongfestival: meerdere acts met Nederlandse nationaliteit

Op donderdag 12 mei begint het 65ste Eurovisiesongfestival. Dat deze editie zal plaatsvinden in Rotterdam is geen geheim, maar toch wordt het songfestival nog Nederlandser dan verwacht. Ook de inzending van Griekenland heeft de Nederlandse nationaliteit, en mogelijk is dat bij de Letse inzending ook het geval.

Het Eurovisiesongfestival is voor veel mensen een jaarlijks hoogtepunt. Ook dit jaar zijn er weer 41 landen in de running. Naast Jeangu Macrooy, de eigen inzending van ons buurland, heeft ook de inzending van Griekenland Nederlandse roots. Daarnaast staat er bij Letland ook een Nederlands-Letse zangeres op de lijst, maar dat land moet zijn inzending nog bekend maken.

Griekenland

De Griekse inzending is de 17-jarige zangeres Stefania Liberakakis. Stefania groeide op in de Nederlandse stad Utrecht. Ze vertelt vol enthousiasme het volgende aan RTL Boulevard: “Ik kijk elk jaar naar het Eurovisiesongfestival en het gaat ieder jaar weer door m’n hoofd hoe vet het zou zijn om daar zelf te staan. Dat de Griekse omroep mij nu heeft benaderd om mijn land te vertegenwoordigen, is echt te gek. En dan ook nog eens in het land waar ik ben opgegroeid, dat is toch bizar?! Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven.” Stefania wordt omringd door een grote groep experts, die speciaal voor haar het nummer Superg!rl schreven.

https://www.instagram.com/p/B8Hee2Kp6pn/

Opvallend is dat Stefania in 2016 deelnam aan het Junior Eurovisiesongfestival voor … jawel Nederland. In dat jaar stond ze met girlband Kisses op het podium in Valletta, Malta. Ze werden 8ste.

Letland

Wie Letland gaat vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale is nog niet beslist, maar de kans is groot dat het de Nederlands-Letse zangeres Annna wordt. Zij werd geboren in Letland, maar kwam op haar 17de naar Nederland om er te studeren. Benieuwd of zij het Eurovisiesongfestival nog oranjer maakt.

Meer
Lees meer...