Left Right
scrollTop top

Het gaat niet goed met de winnaar van het Eurovisiesongfestival: Salvador Sobral heeft dringend een nieuw hart nodig


Het gaat niet goed met de winnaar van het Eurovisiesongfestival: Salvador Sobral heeft dringend een nieuw hart nodig

Nadat Eurovisiesongfestival Salvador Sobral vorige week met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen, lijkt z’n toestand nog niet verbeterd. Sterker zelfs: de Portugees werd nu bovenaan de lijst gezet voor een harttransplantatie.

Het gaat niet goed met Eurovisiesongfestivalwinnaar Salvador Sobral. Terwijl hij in mei nog op het podium stond met z’n gevoelige nummer Amar Pelos Dois, staat hij nu bovenaan de lijst voor een nieuw hart.

Tijdens Eurosong werd het al snel duidelijk dat hij dikwijls last heeft van gezondheidsproblemen. Zo liet hij zelfs zijn zus de repetities doen. Portugese media omschrijven z’n toestand nu als stabiel, maar kritiek.

Pauze in muziekcarrière

Op 8 september gaf Sobral z’n voorlopig laatste concert om op de medische feiten te kunnen focussen. Hij was van plan zelf naar het ziekenhuis te gaan, maar vorige week moest hij dan toch met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis in de stad Carnaxide, niet ver van Lissabon. Nu ligt hij volgens de krant Correio da Manhã op intensieve zorgen en mogen slechts 3 mensen hem bezoeken. Het personeel in het ziekenhuis zou hem bovendien constant in de gaten houden en hij heeft ondertussen buisjes in zijn buik om opgehoopt vocht af te voeren. Volgens de krant zou Salvador wel bij bewustzijn zijn en probeert hij in een traag tempo e-mails te lezen en te beantwoorden.

Eerder raakte al bekend dat het Eurovisiesongfestival van 2018 op 12 mei plaatsvindt in Lissabon. De twee halve finales zijn op 8 en 10 mei.

Bekijk Salvadors winnende nummer hier:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588