Het gaat vandaag een paar centimeter sneeuwen in de Ardennen! En er lijkt nog meer kou op komst

Het gaat vandaag een paar centimeter sneeuwen in de Ardennen! En er lijkt nog meer kou op komst

De kans is groot dat je vanochtend met regen bent opgestaan, en in het zuiden van het land kan die in sneeuw veranderen. Helaas moet je geen beterschap verwachten en wordt het een grijze, natte zondag. Zelfs een donderslag en stofhagel behoren volgens het KMI tot de mogelijkheden. En de vooruitzichten tonen misschien nog koelere temperaturen dan vandaag.

De eerste sneeuw op de Ardense hoogten dus, waar het vandaag niet warmer wordt dan 2 tot 3 graden. In het binnenland moeten we tevreden zijn met 6 tot 7 graden. En met regen, want het wordt een wisselvallige zondag. Er staat ook een krachtige wind die snelheden van 50 tot 60 kilometer per uur kan halen. Typisch najaarsweer dus.

Eerste sneeuw

Ook vanavond en vannacht blijft het regenachtig met kans op gedonder en hagel. In de Ardennen zou tegen morgenochtend een laagje van enkele centimeters sneeuw kunnen vallen. Daar zakt het kwik naar ongeveer één graad. Morgen beginnen we de week dan met lage wolken. In het zuiden is hier en daar nog een winterse bui mogelijk. Geleidelijk aan komen er opklaringen en halen we toch terug de kaap van 10 graden in het centrum en aan de kust. Die krachtige wind is er echter nog steeds.

Dinsdag wordt het na een koude nacht 8 tot 11 graden. Er passeert een storing over delen van het land, en er bestaat een kans op lichte neerslag. Woensdag wordt het plots weer wat warmer bij zo’n 12 graden. Daar zijn wolken verantwoordelijk voor en er kan ook regen uit vallen. Donderdag lijkt de beste dag van de week met rustig weer bij zo’n 10 graden. Vrijdag neemt de bewolking toe, en de kans is groot dat we het volgende weekend dan weer met regen inzetten.

Meer kou op komst

Opvallend is dat het KMI in de tweede helft van november het kwik nog verder ziet dalen. Zo zouden we over iets meer dan een week maxima van 5 graden halen en ’s nachts kan het gaan vriezen.

Gesponsorde artikelen