Left Right
scrollTop top

Het hoogtepunt van Lordes succes: Bruce Springsteen covert ‘Royals’


Het hoogtepunt van Lordes succes: Bruce Springsteen covert ‘Royals’

De Nieuw-Zeelandse tiener Lorde scoorde een van de hits van 2013 met Royals. Zo’n grote hit dat zelfs ‘The Boss’, aka Bruce Springsteen, het nummer in zijn setlist smokkelde. Een blijk van goedkeuring die wellicht het hoogtepunt van succes betekent voor de 17-jarige Lorde. 

Het is niet de eerste cover die Bruce Springsteen in zijn setlist steekt, integendeel, enkele van zijn vaste concertwaarden zijn geleend. This is your land van Woody Guthrie is er zo eentje.

Tijdens deze tournee heeft The Boss er zijn handelkaartje van gemaakt om telkens één opvallende cover in zijn concert te smokkelen. Het begin met Highway to hell van AC/DC, enkele dagen terug was er Stayin Alive van de BeeGees en nu dus Royals van Lorde. 

Niet toevallig speelde The Boss Royals in Auckland, waar Lorde opgegroeid is. Een slim staaltje pr van de 64-jarige rocker, hoewel hij dat echt niet nodig heeft om het publiek voor zich te winnen.

Er is een reden waarom Bruce Springsteen ‘The Boss’ wordt genoemd. Omdat hij niet stopt na anderhalf uur spelen bijvoorbeeld, en gemakkelijk drie uur doorgaat. Omdat hij na tientallen jaren in de muziekindustrie nog altijd geen verslaving heeft. En omdat hij niet vastgeroest zit in zijn eigen vakje en niet te beroerd is ook andere genres aan te pakken. Go Bruce!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308