Het hooikoortsseizoen komt eraan: met deze tips slaap je beter

Het hooikoortsseizoen komt eraan: met deze tips slaap je beter

De lente komt eraan. Hoera! Of niet? Ben jij een van de steeds meer mensen die last hebben van hooikoorts? Dan kan je sowieso deze tips gebruiken om beter te slapen tijdens het pollen-hoogseizoen!

De winter is bijna voorbij. Voor de meesten betekent dat: “Hoera! Lente!” Maar voor steeds meer mensen staat lente ook gelijk aan: “Ugh, hooikoorts.” Na een hele dag niezen, hoesten en je neus snuiten, ben je blij dat je ein-de-lijk onder de wol kan kruipen. En dan lig je daar … te niezen, te hoesten en je neus te snuiten. Wat kan je doen om beter te slapen? Wij zochten het voor je uit.

Ramen dicht

Het is o zo logisch, maar toch vergeten we het soms: hou de ramen van je slaapkamer dicht. Als je toch de ruimte wil verluchten, doe je dat het best ’s morgens vroeg of vlak na een regenbui. Op die momenten zijn er namelijk het minste pollen in de lucht.

Voorkomen

Zorg er overdag voor dat je met zo weinig mogelijk pollen in aanraking komt, dan heb je daar ’s avond ook minder last van. Je kan bijvoorbeeld een klein beetje vaseline rond je ogen en in de binnenkant van je neus smeren. Zo voorkom je dat er pollen op je slijmvliezen komen.

Je kleren en lakens vaak wassen is een must voor hooikoortspatiënten. Let er wel op dat je zoveel mogelijk je was binnen laat drogen. Buiten gaat het misschien wel sneller als het weer beter wordt, maar zijn alle pollen op je lakens en kledij het wel waard?

Douchen

Elke keer dat je naar buiten gaat, blijven er pollen aan je lichaam kleven. Neem voor je gaat slapen even een douche, zodat je die allemaal van je afspoelt. Het is vooral belangrijk om je haar te wassen, want daar blijven de korrels in vastzitten.

Slaapkamer

Twee belangrijke tips voor je slaapkamer als je veel last hebt van hooikoorts: verwissel je kleren niet en neem geen huisdieren mee. De vacht van je lieveling is namelijk als het ware een magneet voor pollen. Dus, hoe graag je je Minoe, Max, Blackie of Tijger ook ziet, laat hem in de keuken of woonkamer als je graag goed wil slapen.

Gesponsorde artikelen