Het inreisverbod van Donald Trump is goedgekeurd

Het inreisverbod van Donald Trump is goedgekeurd

Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft het inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump gevalideerd. Hiermee krijgt Trump groen licht voor inreisverbod uit bepaalde moslimlanden.

Het Amerikaanse staatshoofd kreeg eerst wat tegenwind, maar Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft vandaag dan toch zijn anti-immigratiedecreet gevalideerd. Het was een juridische strijd van lange adem, maar uiteindelijk behaalt Trump toch een overwinning.

De president kreeg steun van vijf rechters die voor stemden. Vier rechters waren tegen het decreet om inwoners uit zes islamitische landen niet meer toe te landen in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse president is sprakeloos:

Zo’n anderhalf jaar geleden, in januari, tekende Trump een presidentieel decreet voor vier maanden waarin mensen uit Iran, Somalië, Libië, Syrië en Jemen geen visum meer kregen voor de Verenigde Staten. Er zijn ook beperkingen ingevoerd tegen inwoners uit Noord-Korea en Venezuela.

De zogenaamde ‘travelban‘ werd al een aantal keren aangepast, want landen zoals Tsjaad, Irak en Soedan stonden er ook eerst op.

Rechters hadden eerdere versies van het inreisverbod geblokkeerd, maar er werd telkens een nieuwe versie ingediend. Eén van de redenen waarom de Amerikaanse regering het decreet belangrijk vond, waren de veiligheidsrisico’s. De betrokken landen reageerden niet op de aanvraag om informatie uit te wisselen met de Verenigde Staten. De toegang tot het Amerikaans grondgebied wordt ontzegt voor deze landen.

Trump wou deze maatregel al sinds de eerste week van zijn presidentschap.

Gesponsorde artikelen