Het is bewezen: samen alcohol drinken is goed voor de vriendschap

Het is bewezen: samen alcohol drinken is goed voor de vriendschap

Een glaasje drinken met je vrienden is altijd plezant, maar nu is het ook echt bewezen dat het je vriendschap kan bevorderen. Je leest het goed: wie samen alcohol drinkt, zou een betere band hebben. Schol, zeggen wij daartegen!

Wie graag een glas wijn of pintje drinkt met de vriend(inn)en heeft groot gelijk, want het is goed voor de vriendschap. Dat bewijst een Frans onderzoek over wat alcohol doet met geluk en gezondheid. Zo’n 150.000 mannen en vrouwen werden ingedeeld in groepen op basis van de hoeveelheid alcohol die ze dronken. En wat bleek? De groep die regelmatig een glas drinkt, is het gelukkigst.

Drinken schept een band

Maar wat heeft dat dan met vriendschap te maken? Heel simpel: regelmatig drinken heeft een grote invloed op je sociale leven. Je bent vaker onder de mensen en komt meer in contact met anderen die ook weleens van een glas genieten. Ze zijn logischerwijs ook gelukkiger en dat straal je door naar elkaar.

Maar da’s nog niet alles, want drinken schept dus ook echt een betere band. Je bent niet alleen een beetje loslippiger waardoor je elkaar meer gaat vertrouwen, maar wie drinkt is … tja, soms niet altijd even slim. En dan help je elkaar uit de brand. Simpel, toch?

We zeggen nu niet meteen dat je moet zuipen tot je je eigen naam niet meer weet, maar doe gerust nog maar een fles wijn of wat pintjes open om op de vriendschap te klinken. Zeg dat de wetenschap gezegd heeft!

iStock

Gesponsorde artikelen