Het is Comic-Con in San Diego en dus zijn er weer een pak nieuwe trailers: HBO pakt uit met ‘Westworld’, ‘Watchmen’ en ‘His Dark Materials’, Netflix met ‘The Witcher’

Comic-Con San Diego is de laatste jaren één van dé evenementen geworden om nieuwe trailers op te lanceren. Ze vliegen ons dezer dagen dan ook om het hoofd. Daarbij is het vooral duidelijk dat de verschillende merken inzetten op zo episch mogelijke reeksen, mogelijk op zoek naar een opvolger voor Game Of Thrones. We zetten ze even op een rijtje.

The Witcher – Netflix

The Witcher is gebaseerd op de boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski die verscheen tussen 1993 en 2013. De verhalen gaan over de hekser, Geralt van Rivia. Heksers zijn monsterjagers die door middel van oefening en aanpassing van hun lichaam op jonge leeftijd bovennatuurlijke gaven ontwikkelen die hen in staat stellen tegen monsters te vechten.

De hoofdrol in deze reeks is voor Henry Cavil en het is duidelijk dat Netflix hooggespannen verwachtingen koestert voor deze reeks. De eerste afleveringen zouden nog dit jaar moeten verschijnen.

His Dark Materials – HBO

In hetzelfde genre en met een minstens even grote dosis ambitie: His Dark Materials. HBO en BBC slaan de handen in elkaar voor een televisiereeks gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks. Die reeks van de hand van Philip Pullman gaat over het weeskind Lyra in een magische wereld waar pratende demons, heksen en steampunk schering en inslag zijn. Tot de cast behoren onder meer Dafne Keen (het kleintje uit Logan), James McAvoy en Lin-Manuel Miranda.

Hoewel er nog geen concrete uitzenddatum bekend is, is de reeks nu al wel bevestigd voor een tweede seizoen. Omdat de reeks geproduceerd wordt door HBO zal ze dit najaar ook te zien zijn voor abonnees van Play op Telenet.

Watchmen – HBO

Watchmen wordt algemeen beschouwd als de beste beeldroman aller tijden. In 2009 werd het onverfilmbaar geachte boek al eens op het witte doek losgelaten, door Zack Snyder, met zeer wisselvallige reacties tot gevolg. Tien jaar later vond HBO de tijd rijp om het zelf een keer te proberen, maar dan in de vorm van een televisiereeks.

De hoofdrol in de reeks is weggelegd voor Regina King, terwijl ook Don Johnson, Tim Blake Nelson, Adelaide Clemens en Andrew Howard de cast vervoegd hebben. Wat het precies wordt valt nog af te wachten, al benadrukte regisseur Damon Lindelof al wel dat de reeks niet zomaar een herneming zal zijn van het originele bronmateriaal en dus meer dan een gewone verfilming wordt.

Lindelof is alles behalve aan zijn proefstuk toe en verdiende zijn strepen al als schrijver en producer bij Lost en The Leftovers en de uitstekende zombiefilm World War Z.

Westworld, seizoen 3 – HBO

Na een fascinerend en fantastisch eerste seizoen en een tweede seizoen dat eerder lauw ontvangen werd zet HBO weer alles op alles voor het derde seizoen van Westworld. Een maand of twee geleden werd in een eerste trailer onthuld dat ook Aaron “Jesse Pinkman” Paul van de partij zou zijn en co-showrunner Jonathan Nolan heeft ook al laten weten dat dit derde seizoen – anders dan het tweede – minder een “guessing game” zou zijn en meer een ervaring. “Het was altijd al ons plan om onze personages elk seizoen in radicaal andere omstandigheden te droppen”, zei hij ook nog, “en we hebben het talent in de cast om dat te doen.”

Gesponsorde artikelen