Het is gebeurd: Wilmots is alweer ontslagen

Het is gebeurd: Wilmots is alweer ontslagen

Het zat er al langer aan te komen: Marc Wilmots heeft geen club meer. Hij moest de ‘Olifanten’, de ploeg van Ivoorkust, naar succes leiden, maar daar kwam niets van in huis. De sterke ploeg van het Afrikaanse land kon zich zelfs niet plaatsen voor het WK in Rusland. Wilmots werd dan maar bij het huisvuil gezet.

“Vandaag is in onderling overleg beslist dat ik mijn samenwerking met Ivoorkust stop zet”, zo laat Wilmots op Twitter weten.

Hij was er maar zes maanden coach, en was aangesteld om het land naar de wereldbeker te leiden. Maar dat lukte niet, ondanks de sterke ploeg van het Afrikaanse land, dat al drie keer op rij aanwezig was op een wereldbeker.

Uitgeschakeld door Marokko, met gevolgen in Brussel

Wilmots ging tegen Marokko de boot in met 0-2 in de beslissende match, nochtans thuis in Abidjan. Diezelfde match leidde overigens in Brussel tot forse rellen, toen de viering van Marokkaanse supporters uit de hand liep.

Wilmots dankte de fans, de spelers en de mensen van de voetbalbond voor de korte periode dat hij coach was. De aanstelling van Wilmots lag van in het begin moeilijk in Afrika. De kritiek dat hij te weinig ervaring had bleef ook daar terugkomen, en bovendien maakte hij een slechte start met verloren oefenmatchen.

Gesponsorde artikelen