Left Right
scrollTop top

Het is niet om aan te zien, maar Nederland zou zomaar even wereldkampioen kunnen worden


Het is niet om aan te zien, maar Nederland zou zomaar even wereldkampioen kunnen worden

Nederland heeft 9 op 9 gepakt in het broertje van de groep des doods op dit WK. Maar slechts één helft kon Oranje tot hiertoe overtuigen, de overige vijf waren amper om aan te zien. En toch brengen ze extreem efficiënt voetbal waarmee ze straks zomaar wereldkampioen kunnen worden. De weg naar de halve finale oogt immers niet onmogelijk en daar wacht, wie weet, België als tegenstander.

Ze winnen, maar Jan Mulder gaat de planten water geven.

Het werd zelfs Jan Mulder eventjes te veel na Nederland-Chili. We weten inmiddels dat hij niet hoog oploopt met de Nederlandse bondscoach Louis Van Gaal, maar toch zet die tegen de analyse van Mulder in telkens een resultaat neer met Oranje. De 0-2 tegen Chili was amper verdiend te noemen na een draak van een wedstrijd, waarnaast zelfs België-Rusland nog een boeiend kijkstuk geweest was. En toch scoorde Nederland weer twee keer. Mulder gaf dan ook toe dat hij zijn meerdere moet herkennen in Van Gaal, maar dat hij tijdens dit soort wedstrijden toch liever de planten water gaat geven.

Maar Nederland vindt het geweldig.

Ze hebben over de grens intussen ook opgemerkt dat Jan Mulder op de Vlaamse televisie erg kritisch is voor het Nederlandse elftal. En als de Oranje-gekte losbarst, dan kan ook het “Anderlecht-icoon” daar niks aan doen.

De voetbalkoorts bereikt bij sommige mensen weer een kookpunt.

En de Nederlanders blijven briljante memes en tweets maken.

Soms zijn ze wel heel erg goed.

Soms zit er een analyse in.

Maar ze weten ook wel aan wie ze dit te danken hebben.

En ze zijn dolblij dat geen enkele Chileen met de vallende ziekte een strafschop gekregen heeft.

Maar slecht spelen maakt niks uit als je dit doet.

En even later dit.

Misschien zijn wij Belgen gewoon wat te kritisch voor onze Rode Duivels.

Wanneer is het België – Holland?

Als wij straks net zoals de Nederlanders netjes onze groep winnen, dan duurt het nog wel even voor er een België – Nederland komt op het WK. We zullen daarvoor zelfs onze prestatie van het WK van 1986 in Mexico moeten herhalen en doorstoten naar de halve finale. Een derby der Lage Landen voor een ticket in de finale, geef toe dat jij daar ook even van wakker zal liggen…

Maar Nederland kan echt wereldkampioen worden.

Als we even snel uitrekenen en ervan uit gaan dat Brazilië groep A wint, dan is het parcours voor Nederland niet zo onrealistisch. In de 1/8ste finale wacht Kroatië of Mexico. In de kwartfinale wacht een hele reeks ‘haalbare’ potentiële tegenstanders: Costa Rica, Uruguay, Italië, Colombia of Ivoorkust.

Nederland gelooft er weer in. En dat allemaal sinds dat ene waanzinnige moment.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810