Het is oorlog op zondag: VTM plaatst ‘Boer zkt Vrouw’ tegenover ‘De Mol’!

Het is oorlog op zondag: VTM plaatst ‘Boer zkt Vrouw’ tegenover ‘De Mol’!

Ongelooflijk wat we dit voorjaar tijdens twee zondagen gaan meemaken. Kort nadat VIER heel verrassend het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ naar zondag verschoof, heeft ook VTM een straffe zet gedaan. De twee eerste afleveringen van ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’ zullen op zondag worden uitgezonden. Tegelijk met de eerste twee weken van ‘De Mol’. Beide programma’s zullen wellicht zeker voor een stukje overlappen.

Het is oorlog in het Vlaamse televisielandschap. De heilige zondag van Eén dreigt een waar slagveld te worden. Doorgaans plaatst geen enkele commerciële zender een belangrijk programma op zondagavond, aangezien dat altijd de thuishaven van de openbare omroep als familiezender geweest is.

Maandag is dan traditioneel belangrijk voor VTM en VIER. Vorig jaar vochten Blind Getrouwd en De Mol het daar tegen elkaar uit, maar nu heeft VIER De Mol opgespaard. Dan maar op zondag, want Eén vist toch voor een groot deel in een andere vijver en VTM lijkt dan geen echte bedreiging te vormen.

Boer zkt Vrouw begint iets vroeger op de avond

Plots ziet dat er allemaal anders uit. Eén pakt uit met de fictiereeks Gevoel voor tumor, die ons de meest verfrissende en jonge zondagsreeks in jaren lijkt. En daarmee richt de zender zich dus ook voor een stuk op het publiek van De Mol.

Nu springt VTM dus ook in de race, want voor het eerst sinds lang zet de zender nog eens een kraker in op zondagavond. Boer zkt Vrouw heeft VTM jarenlang schitterende kijkcijfers verzekerd, en nu geven ze twee zondagen de aftrap voor het nieuwe seizoen dat er later aankomt. Boer zkt Vrouw begint al rond 20 uur, zodat de aflevering maar deels gelijk zal lopen met De Mol.

Eén

Internationale editie

Boer zkt Vrouw keert terug met een internationale editie. Dina Tersago krijgt het gezelschap van An Lemmens en beide presentatrices reizen de wereld rond om Vlaamse boeren in het buitenland te bezoeken.

Veel weten we nog niet, maar wel dat de vijf boeren wonen in Canada, Australië, Duitsland, Noorwegen en Zuid-Afrika. Echt alle uithoeken van de wereld dus. Ze missen allemaal een Vlaamse vrouw om hun leven op deze prachtige locaties mee te delen.

Welke zender wint de strijd om de zondagavond?

Na deze twee afleveringen op zondag 25 maart en 1 april kunnen de kandidaten zich aanmelden en kan het avontuur echt beginnen. “Ik hoop echt dat er veel vrouwen in hun pen kruipen en deze toffe mannen een brief schrijven. Ze verdienen het zo hard”, zegt Dina Tersago over het nieuwe seizoen.

Boer zkt Vrouw wordt dus opnieuw een belangrijk programma voor VTM en zal zeker z’n hap uit de kijkcijfers zal nemen. Of hoe de strijd van maandag zich letterlijk naar zondag heeft verschoven. De televisiekijker is uiteraard de winnaar, al wordt het toch lastig om een keuze te maken. Tv wordt een ongezien feest op zondagavond, maar vraag blijft of de zenders over enkele weken nog even enthousiast zullen zijn …

Boer zkt Vrouw trekt naar al deze landen:

Gesponsorde artikelen