Het is wachten tot 2018, maar dit weten we al over het tweede seizoen van Westworld

Het is wachten tot 2018, maar dit weten we al over het tweede seizoen van Westworld

Als je het eerste seizoen van ‘Westworld’ hebt gezien, dan ben je sowieso, naast nog steeds aan het bekomen van die geschifte laatste aflevering, al aan het uitkijken naar het tweede seizoen. Het is spijtig genoeg nog wel een tijdje wachten, want Westworld zal maar terugkeren in 2018. Maar voor wie niet zolang kan wachten, is hier alles wat we al weten over het tweede seizoen. Als je het eerste seizoen nog niet hebt gezien, opgepast: spoilers!

De première

De productie van het eerste seizoen liep niet van een leien dakje. In november 2014 keurde HBO de serie goed, maar Westworld debuteerde maar begin oktober 2016. De productie werd dan ook stilgelegd tussen december 2015 en februari 2016 omdat schrijvers Christopher Nolan en Lisa Joy extra tijd nodig hadden om de scripts verder uit te werken. Even zag het er zelfs zo slecht uit dat er aan gedacht werd om de serie uit te stellen tot 2017.

Om zulke scenario’s te voorkomen, zullen Nolan en Joy alle tien de afleveringen van seizoen twee schrijven voor er ook echt iets wordt gefilmd. Casey Bloys, programming chief van HBO, vertelde dan ook aan Entertainment Weekly dat hij verwacht dat het tweede seizoen “ergens in 2018” zou starten. De verwachting is dat dat begin oktober 2018 zal zijn. Daardoor verzekert HBO dat mensen hun abonnement al zeker zullen laten lopen tot eind december en volgt het ook mooi op het, voor de laatste twee seizoenen, naar de zomer opgeschoven Game of Thrones.

Het verhaal

Nolan en Joy hebben nog maar heel weinig gelost, om niet te zeggen niets. “It’s a musical!“, lachte Nolan als hem gevraagd werd hoe het tweede seizoen er zou gaan uitzien. Wat ze wel al lieten vallen in een interview met Entertainment Weekly, is dat ze verder zullen ingaan op hoe de hosts werken. “Hun bouw en hun energiebronnen zijn zaken waar we verder zullen op ingaan in het tweede seizoen. […] Voor het grootste deel zijn ze niet te onderscheiden van de mensen maar hun hersenen hebben geen zuurstof nodig, wat een hoop mogelijkheden met zich meebrengt”, zei Nolan.

Als we verdergaan op hoe het eerste seizoen is geëindigd, dan zijn er wel al wat ideetjes over wat er zich in het tweede seizoen kan afspelen. Een van de theorieën van Den of Geeks is dat seizoen twee zal draaien rond de oorlog tussen gasten en de hosts. De serie sloot toch immers af met Dolores die het vuur opende en een leger aan hosts die op de meute vluchtende gasten afstapten?

Samurai World

Anderen leiden uit de laatst aflevering van seizoen één iets heel anders af. Maeve en co. kwamen, per ongeluk, terecht in een andere vleugel van het gebouw. En we zagen daar geen ‘WW’-logo (verwijzend naar het attractiepark WestWorld) maar een ‘SW’-logo. In die vleugel zagen ze een hele hoop hosts, maar deze keer geen cowboys maar samurai.

What’s this place?“, vraagt Maeve nog aan Felix. “It’s … complicated“, antwoordde hij. Het zou ons dus niet verrassen als het tweede seizoen zou draaien rond een ander attractiepark, namelijk ‘SW’ of Samurai World. Er werd door vele fans al heel snel gehoopt dat de western-personages zouden uitbreken en in andere werelden terecht zouden komen. En ze zouden wel eens gelijk kunnen krijgen. Op de vraag of de ‘S’ in ‘SW’ zou staan voor ‘samurai’ of ‘shogun’, antwoordde Nolan: “Dat zijn goede gokken …”

“We zullen uiteindelijk toch andere werelden tegenkomen. Waar en wanneer, dat valt nog te bezien”, zei Joy aan The Hollywood Reporter. “Dit zou ons de mogelijkheid geven om te werken met Aziatische acteurs en de Aziatische gemeenschap, wat heel belangrijk is voor mij aangezien ik zelf deels Aziatisch ben”, voedde Joy de geruchten naar de nieuwe wereld Samurai World nog wat. “Ik ben al aan het oefenen met mijn samuraizwaar”, lachte Nolan.

De cast

Er zijn al een aantal die hebben bevestigd dat ze mee zullen werken aan het nieuwe seizoen. Ed Harris (beter bekend als ‘the man in black’) zal zo zeker terugkeren. Talulah Riley zal ook te zien zijn in het tweede seizoen, en zij zal een grotere rol krijgen in seizoen twee aangezien ze gepromoveerd wordt tot ‘series regular‘. Talulah speelde drie verschillende rollen in het eerste seizoen en het zal dus interessant zijn om te zien wat haar rol in het tweede seizoen zal zijn.

Een van de favorieten in het eerste seizoen was William, vertolkt door Jimmi Simpson. Hoewel hij wel openstaat voor een terugkeer in het tweede seizoen, ziet hij het niet meteen gebeuren. “Of ik in het tweede seizoen zal meedoen, is nog niet duidelijk. Als ze nog iets hebben voor William, dan neem ik aan dat het een volledig nieuw verhaal zal zijn. Want we weten alles al over zijn verhaal, de love affair met Dolores. We weten wat er gebeurt”, zei hij aan Cinema Blends.

Wie dacht dat de dood van Dr. Robert Ford, gespeeld door Anthony Hopkins, betekende dat zijn rol ten einde was, zou wel eens bedrogen kunnen uitkomen. “We spelen hier met een hele andere set regels als we het hebben over de dood en ‘herrijzenissen'”, zei Nolan aan Entertainment Weekly. “Ik zou dan ook zeggen: sluit niets uit.”

Dat Evan Rachel Wood (Dolores), Thandie Newton (Maeve) en een hoop van de andere hosts zullen terugkeren, lijken ook zekerheden te zijn.

Gesponsorde artikelen