Het is zover! De nieuwe Nokia 3310 komt deze week uit in Europa

De Nokia 3310 is terug van weggeweest! Een kleine 20 jaar na zijn intrede brengt het Finse bedrijf HMD deze week de nieuwe versie van de Nokia 3310 op de markt. In verschillende Europese landen ligt het toestel deze week in winkel. De Benelux staat jammer genoeg iets later op de planning en moet dus nog even wachten. 

Vanaf vrijdag 28 april gaan de toestellen in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Noorwegen en Zweden in verkoop. Bij verschillende webwinkels in deze landen kan je het toestel al bestellen en kost het je ongeveer 60 euro. In Belgische webwinkels is de nieuwe 3310 nog niet beschikbaar.

De 2017-versie is een combinatie van de oude versie met de gebruiksgemakken en voordelen die wij nu gewoon zijn met onze smartphones.

Naast een FM-radio heeft het toestel ook een mp3-speler en een audio-aansluiting voor een headset. Intern kan je 16 MB opslaan en als dat niet genoeg is, kan je een geheugenkaart in de gsm steken. Het toestel functioneert enkel op 2G-netwerken dus een snelle verbinding is voorlopig nog niet mogelijk.

De nieuwe 3310 ziet er ook een beetje anders uit dan zijn voorganger. Het heeft een kleurenbeeldscherm, is dunner en lichter.

Batterij

Onze smartphones zijn geweldig, maar als we eerlijk moeten zijn, kan het uithoudingsvermogen van de batterij wel beter. Zoals we ons kunnen herinneren, kon de oude Nokia 3310 dagen mee zonder de batterij te moeten opladen. Goed nieuws: de nieuwe versie tipt aan zijn voorganger en biedt ons met één batterij-oplading een maand stand-by en tot 22 uur beltijd.

Als dat niet genoeg is, beleven we met de nieuwe versie een heuse nostalgie. Op de 2017-versie kunnen we namelijk het spelletje ‘Snake’ spelen. Wij kijken er al naar uit om een nieuwe topscore te behalen!