Het is zover: Samsung stelt deze week “het meest flexibele scherm ooit” voor

Het is zover: Samsung stelt deze week “het meest flexibele scherm ooit” voor

Plooien we binnenkort onze gsm’s op? Daarop is het antwoord misschien “ja”. Samsung stelt deze week een prototype van “het meest flexibele scherm ooit” voor. Het is een jong project dus we mogen best nog even wachten op toestellen met volledig flexibele schermen.

Hoe zalig zou het zijn moest je je telefoon gewoon kunnen opplooien, uitrekken en oprollen. Binnenkort is dat waarschijnlijk geen toekomstmuziek meer, want Samsung stelt deze week een nieuw soort OLED-schermen voor. Er bestaat al een soort ‘buigzaam’ OLED-scherm, maar dat is niet zo flexibel. Deze schermen daarentegen zal je kunnen oprollen, uitrekken en opplooien. Dat zou het Zuid-Koreaanse bedrijf deze week bekendmaken op een Amerikaanse technologiebeurs.

Vroege fase

“De schermen gaan zo’n 23 cm groot zijn”, bericht een woordvoerder volgens de Korea Herald op haar website. Het gaat om het “meest flexibele scherm ooit gemaakt”. Wel zei diezelfde woordvoerder dat het project nog in een vroege fase zit. “Het is nog niet zeker dat er ooit gsm-toestellen komen met die schermen.” Volgens het Londense bedrijf IHS Markit, gaan schermen de komende jaren nog veel evolueren en kunnen we “volledig plooibare schermen binnen twee jaar verwachten”.

Samsung is niet de enige die hier mee bezig is. Concurrent Apple heeft al een patent voor een ‘rekbaar input/output-toestel’, waarschijnlijk een iPhone. Al weten we nog niet echt hoe ver Apple daar mee staat.

Gesponsorde artikelen