Het kijken naar andere gamers is bij jongeren populairder geworden dan een avondje voetbal op tv

Het kijken naar andere gamers is bij jongeren populairder geworden dan een avondje voetbal op tv

In je zetel ploffen met een biertje in de hand terwijl je naar een wedstrijd voetbal kijkt: het lijkt nu verleden tijd. Jonge gamers kijken ongeveer 3 uur en 25 minuten per week naar de activiteiten van videogamers en dat is bijna een uur langer dan de tijd die ze besteden aan het kijken naar traditionele sporten. 

Een wedstrijdje voetbal kijken met hun maten lijkt jonge mensen van 18 tot 25 jaar oud niet meer te interesseren, want videogames nemen de bovenhand. En dan bedoelen we niet games spelen met de console in de hand, maar andere mensen zien spelen. Het kijken naar videogames is nu groter dan traditionele sportevenementen. De jonge gamers spenderen er dan ook ongeveer 3 uur en 25 minuten per week aan. Dat is een uur langer dan de tijd die ze spenderen aan het kijken naar traditionele sporten.

Het content delivery network-bedrijf ‘Limelight Networks‘ voerde een studie uit waarbij 3.000 consumenten van 18 jaar en ouder deelnamen, afkomstig van Frankrijk, Duitsland, Japan, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Iedereen die minstens één keer per week videospellen speelde, werd beschouwd als een gamer.

Traditionele Amerikanen

Uit de studie blijkt dat jonge gamers uit de VS 3 uur en 26 minuten spenderen aan het kijken naar gamers die online videogames spelen. Ze raadplegen vaak kanalen zoals YouTube of Twitch, een videosite waarop je computerspellen kan streamen.

Toch blijven de Amerikanen trouw aan hun traditionele sporten en kijken ze gemiddeld 3 uur en 18 minuten naar sport op tv. “Kijk maar eens naar de populaire game Fortnite, waarbij YouTube een recordhoge livestream-kijkerspubliek meldde met 1,1 miljoen gelijktijdige kijkers”, zegt Dan Carney, de Senior Vice President Operations van het bedrijf Limelight.

Downloading …

Uit de studie van Limelight blijkt ook dat 77 procent van de gamers wereldwijd gefrustreerd zijn over het downloaden van videogames. Snelle prestaties en downloads is van groot belang om de populariteit van online gaming te behouden volgens Dan Carney. “Vertragingstijden zijn onaanvaardbaar in de wereld van online gaming”, zegt hij.

Gesponsorde artikelen