Het komt er! Disney kondigt vervolg op Frozen aan!

Het komt er! Disney kondigt vervolg op Frozen aan!

Er komt wel degelijk een Frozen 2. Dat is vandaag uitgelekt op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Disney. Met Anna, Elsa en Olaf en gemaakt door hetzelfde team dat tekende voor Frozen.

Frozen is gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen. Het is ondertussen de meest succesvolle animatiefilm ooit geworden. Disney verdiende meer dan een miljard aan Frozen tot nu, en da’s dan alleen met de bioscooptickets. Hij kostte 350 miljoen om te maken, te marketeeren en te verdelen, maar in maart 2014 had hij al meer dan een miljard dollar opgebracht aan de kassa.

Nog eens een miljard

Bovendien is de DVD en Blu Ray van de film wellicht de best verkocht ooit. Wereldwijde cijfers zijn er niet, maar in de VS verdiende Disney meer dan 300 miljoen in de eerste weken nadat de film uitkwam, in de UK werden er in één week anderhalf miljoen van verkocht en in Japan meer dan twee miljoen. Disney verdiende naar schatting aan de video-release ook nog eens een miljard.

En dan zijn er nog alle speeltjes, kleding en andere dingen met het Frozen-thema. Grappig genoeg hadden ze bij Disney daar zelf nooit op gerekend. Toen de film gemaakt werd, was de verwachting dat hij “wellicht break even” ging draaien.

Gesponsorde artikelen