Het licht gaat in verschillende Belgische steden uit voor Earth Hour

Zaterdag zullen steden over de hele wereld de lichten uitdoen. Dan is het Earth Hour, een jaarlijks evenement georganiseerd door WWF waarmee de klimaatverandering in de kijker wordt gezet. Ook steden als Brussel, Antwerpen en Mechelen zullen zaterdag de niet-functionele verlichting doven.

Sinds de eerste editie in 2007 staat Earth Hour bekend om het moment waar mensen van over de hele wereld hun lichten uitdoen. Zo wordt symbolische steun gegeven aan de planeet en wordt het bewustzijn rond de milieuproblemen vergroot.

Earth Hour

Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur voor een uur te doven.

Het evenement vindt elk jaar tijdens het laatste weekend van maart plaats, want dan gaat de zomertijd in. Zo wordt energiebesparing gepromoot en de koolstofdioxide-uitstoot verminderd.

Brussel, Antwerpen en Mechelen

In ons land organiseert het WWF samen met de stad Brussel ‘het grootste uur voor de natuur’, een evenement op de Grote Markt. De lichten zullen er uitgaan en aanwezigen kunnen genieten van een concert van het Quiron Quartet. Nog in Brussel zal de MIVB het licht in 26 stations dimmen tot een derde van de normale lichtsterkte. De vervoersmaatschappij zegt hiermee 700 kilowattuur te besparen.

Brussel op Earth Hour.- Bron: NICOLAS MAETERLINCK/AFP via Getty Images)

Ook Antwerpen zal aan een aantal openbare gebouwen en monumenten het licht uitdoen. De stad roept haar inwoners op om hetzelfde te doen. Ze streeft ernaar om tegen 2030 alles om te zetten naar ledverlichting.

Verder doet ook Mechelen mee aan de oproep van het WWF. En ze doen er nog dat tikkeltje bij. Zo wordt alle niet-functionele verlichting op verschillende locaties in het centrum van de stad van vrijdag tot en met maandag gedoofd. Daarnaast roept de stad de handelaars en bedrijven op om de lichtreclame of etalageverlichting uit te laten.

Meer
Lees meer...