Het menu van Sochi: ijsje in de kont, cake in de kont en limonade in de kont

Het menu van Sochi: ijsje in de kont, cake in de kont en limonade in de kont

Op Twitter duiken naast foto’s van de hotels in Sochi ook beelden op van Russische menu’s met vreemde Engelse vertalingen. Het is niet duidelijk of ze allemaal echt zijn: een van de foto’s komt al zeker niet uit Sochi, maar grappig zijn ze alleszins. Op de menu’s staat namelijk vaak ass, een afkorting voor assortment maar natuurlijk ook gewoon kont. En wanneer er dan nog in the voor staat, gaan de foto’s gretig rond op sociale media.

Donna Spencer van The Canadian Press tweette deze foto van een menu met ‘cake in de kont’. 

Patrick Sandusky, een communicatiemedewerker van het Amerikaans Olympisch Comité, tweette dan weer de variant met limonade. Het menu bevat ook de mysterieuze drankjes Juice Ya of Juice Kind. 

Het is niet duidelijk of hij de foto zelf nam, maar hij antwoordde er alleszins mee op een retweet van een menu met ‘een ijsje in de kont’. Die foto blijkt volgens The Wire al enkele jaren online te circuleren, en werd dus niet genomen op de Olympische Winterspelen in Sochi.

Je vindt er ook het voor Engelstaligen bijzonder grappige Cok Juice. Cok blijkt gewoon sap in het Russisch, terwijl het iets anders gespelde cock in het Engels naar meer verwijst dan alleen een mannelijke kip.

Gesponsorde artikelen