Het minst bezochte land in Europa is eigenlijk prachtig!

San Marino
iStock

Wil je nog eens op reis gaan en weet je niet waar naartoe? Dan moet je San Marino misschien eens een kans geven. Een klein landje in Europa dat blijkbaar helemaal niet populair is, maar wel veel te bieden heeft. Wedden dat je een reisje boekt? 

Europa heeft heel wat te bieden. Denk maar aan het romantische Parijs of levendige Londen. Maar er zijn ook nog andere steden en landen die ook echt de moeite zijn. En dan hebben wij het niet over Budapest of Praag. Je hebt wellicht al eens gehoord van San Marino, maar heb je ooit de moeite genomen om het land eens op te zoeken?

Blijkbaar is San Marino helemaal niet zo populair voor toeristen. De United Nations World Tourism Organization (UNWTO) spreekt van het minst bezochte land in Europa in 2016. Toeristen kunnen heel Europa rondreizen en per ongeluk het land missen, want het is maar 61,2 vierkante kilometer groot.

In Italië

Eigenlijk ligt San Marino in Noord-Centraal Italië, maar het behoort totaal niet tot Italië. Het is een republiek(je) op zich. Het land staat ‘bekend’ om zijn prachtig uitzicht op de bergen en drie middeleeuwse forten. De kastelen hebben een spectaculair uitzicht en zijn dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Naast uitzicht, kunnen bezoekers ook een wandeling maken langs nabijgelegen stranden. Het grappige is dat deze stranden eigenlijk Italiaans zijn. San Marino heeft heel wat Italiaanse kenmerken. Zo kan je in het stadscentrum lekkere pasta’s eten, geroosterd vlees proeven en wijnen drinken van lokale wijngaarden.

In één van de kleinste landen ter wereld valt heel wat te beleven

Naar de top met een kabelbaan

iStock

Naar één van de drie kastelen

iStock

San Marino in de winter

iStock

Mooie straten

En een prachtig uitzicht

Ook ’s avonds

Zijn we weg?

Gesponsorde artikelen