Het moment waarop Hillary Clinton over het e-mailschandaal van Mike Pence leest: foto gaat viraal

Het moment waarop Hillary Clinton over het e-mailschandaal van Mike Pence leest: foto gaat viraal

Een foto van de voormalige presidentskandidate Hillary Clinton op het vliegtuig gaat viraal. Naast haar ligt een krant die op de voorpagina uitpakt met het nieuws dat ook Mike Pence een privaat e-mailaccount als gouverneur zou hebben gebruikt. De vicepresident had tijdens de campagne zware kritiek op Clinton omdat ze precies hetzelfde heeft gedaan. Het gezicht van Clinton spreekt dan ook boekdelen.

Oh ironie … Het heeft Clinton misschien wel het Witte Huis gekost. Tijdens de hevige campagne die Clinton en president Donald Trump voerden, kwam aan het licht dat de Democratische kandidate een privaat e-mailadres heeft gebruikt om over staatszaken te communiceren. Clinton was toen nog minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet van Barack Obama. De FBI opende een onderzoek daags voor de Amerikanen naar de stembus trokken, en dat zou volgens veel analisten het vertrouwen in Clinton fel hebben beïnvloed.

Schandaal

Vicepresident Mike Pence was één van de figuren die haar hierover het hardst heeft aangepakt. Zo vond de campagne van Trump dat Clinton de wet heeft overtreden en dat ze de nationale veiligheid in gevaar heeft gebracht door over gevoelige zaken via privémails te communiceren.

Trump en Pence riepen zelfs op om Clinton op te sluiten. Dat gebeurde uiteindelijk niet omdat de FBI niets heeft gevonden dat haar ten laste kan worden gelegd.

Foto per toeval genomen

De uitdrukking op het gezicht van Clinton zegt alles. Nu blijkt dat ook Mike Pence een privaat e-mailadres heeft gebruikt toen hij nog gouverneur van Indiana was. Hij zou volgens de Indianapolis Star via het account over Binnenlandse Zaken gecommuniceerd hebben.

De foto is op Twitter viraal gegaan. Bovendien zou het ook geen vervalsing of promotiestunt zijn. Clinton zat op een vliegtuig van Boston naar New York toen ze het nieuws in de krant las. Een passagier had haar herkend en maakte de foto om haar vrienden te tonen met wie ze op het vliegtuig gezeten heeft. Toen ze echter zag wat Clinton aan het lezen was, besloot ze de foto via de sociale media te delen. Ook opvallend: Clinton heeft de privéjets intussen ingeruild voor een eenvoudige zitplaats in een lijnvliegtuig.

Gesponsorde artikelen