Left Right
scrollTop top

Het mysterie ontrafeld: deze app vertaalt het gemiauw van je kat


Katten Miauw Vertalen App
© Shutterstock

Katten doen niet veel meer dan eten, slapen en miauwen. Maar wat ze precies bedoelen met hun gemiauw is lang niet altijd duidelijk. Daar komt nu verandering in. Want er is een gratis app op de wereld losgelaten die dat gemiauw vertaalt, MeowTalk.

Goed nieuws voor elk kattenbaasje dat al jaren de verschillende geluiden van z’n kat zonder resultaat aan het analyseren is. Want er is nu ook een app die dat voor jou doet. MeowTalk neemt het gemiauw van je kat op, vergelijkt dat met vooraf ingestelde geluiden en geeft dan een Engelse vertaling.

“Geef mij eten”

Momenteel telt de app 13 verschillende zinnetjes. Het gaat onder andere om “geef mij eten”, “laat me met rust” en “ik ben boos” (de favoriete uitspraken van elke kat).

De app is een creatie van iemand die vroeger software ontwikkelde voor Amazon. Hij heeft onder andere aan de slimme spraakassistent Alexa gewerkt.

Slimme halsband

Bedoeling is om de app in de toekomst ook te koppelen aan een slimme halsband. Daarin zit een microfoon ingebouwd, die het gemiauw van je kat opneemt. De slimme halsband geeft dan live een vertaling in het Engels.

MeowTalk is beschikbaar voor iOs en Android.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…