Het najaar van VIER is bekend: naar deze 11 programma’s mag je zeker beginnen uitkijken

Het najaar van VIER is bekend: naar deze 11 programma’s mag je zeker beginnen uitkijken

VIER kiest dit najaar voor een combinatie van vaste successen en zeven nieuwe programma’s. Daarbij is het vooral uitkijken naar Camping Karen & James, en naar de Vlaamse versie van Bake Off. Ook Axel Daeseleire krijgt dit najaar een eigen programma op VIER. En voorts keren Gert Late Night, De Slimste Mens ter Wereld, en De Rechtbank terug. Dit is alles wat je in het najaar op VIER mag verwachten.

1. Camping Karen & James

VIER

We weten na Nieuwe Buren al dat Karen en James samen voor goede televisie zorgen. Deze keer ruilen ze hun huis in voor een caravan en gaan ze op een camping verblijven. Dat is zeker geen verbetering voor de twee, want ze hebben geen stromend water en er zitten overal spinnen. Je moet wat voor televisie over hebben, maar dat zit bij dit duo wel goed.

De voorbije zomer ontvingen ze tal van bijzondere gasten die ze beter wilden leren kennen. Dove mensen, kinderen die lijden aan de verouderingsziekte progeria, mensen met een mentale beperking, etc. Ze blijven niet de hele tijd op de camping en organiseren nog tal van activiteiten zoals koken in een driesterrenrestaurant en of racen met een Ferrari. Ook Jani Kazaltzis zal eens op de camping langskomen. Morgenavond lees je alles over dit nieuwe programma op newsmonkey.

VIER

2. Bake Off Vlaanderen

VIER

Kan een Brits kijkcijferkanon het ook goed doen in een Vlaams kleedje? Dat zullen we snel weten wanneer Bake Off Vlaanderen van start gaat. Wim Opbrouck gaat op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen. Gedurende acht afleveringen zullen amateurbakkers het tegen elkaar opnemen om een gespecialiseerde jury te overtuigen. Die ziet er dus ook wel iets anders uit dan we gewend zijn van andere kookprogramma’s aangezien het om patissierkenners gaat.

In die jury zit Herman Van Dender naast foodwriter Regula Ysewijn. Die eerste is ook hofleverancier, dus reken maar dat het lekker zal moeten zijn. Goed voor de lijn is dit programma zeker niet. Binnenkort zie je op newsmonkey alvast een leuke reportage over één van de programma’s waar we dit najaar het meest van verwachten.

VIER

3. #hetisingewikkeld

VIER

Ook fictie op VIER dit najaar met de tragikomische reeks #hetisingewikkeld. Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers) hebben alles om gelukkig te zijn, behalve de liefde. Het vuur tussen de twee is uitgedoofd, maar uit elkaar gaan zien ze voor de kinderen niet zitten. Dus besluiten ze samen te blijven wonen, hoewel ze geen relatie meer hebben. Om de week wisselen ze van rol en gaat één van hen in de kelder wonen. De andere blijft met de kinderen in huis.

Ondertussen gaan ze natuurlijk op zoek naar een nieuw lief, zodat Tinder en de nodige katers eveneens aan bod komen. Andere rollen zijn voor het voormalige Thuis-gezicht Bill Barberis, Lize Feryn en Charlotte Vandermeersch. Ook Johny Voners heeft een rolletje.

4. Huizenjagers

VIER
Naast kookprogramma’s zijn ook vastgoedreeksen stilaan een vaste waarde op televisie. Daar zorgt het nieuwe Huizenjagers dit najaar voor. Makelaars gaan er iedere week in dezelfde regio op zoek naar het droomhuis van hun klanten. Ze kunnen elkaars bezoeken ondertussen live volgen en van commentaar voorzien. Op het einde van de dag mogen de kopers natuurlijk beslissen waar ze zouden willen gaan wonen en welke makelaar het er het beste vanaf heeft gebracht. Reality met het nodige wedstrijdgehalte.

5. De Kust is Veilig

VIER
VIER is al enkele jaren een serieuze zender voor goede docuseries van eigen bodem. Nieuw is dit najaar De Kust is Veilig. Daarin zien we de hulpverleners en redders op onze stranden aan het werk. Van de redders in Blankenberge en Oostende tot de Scheepvaartpolitie, de lokale politie, de Marine en de Militaire Luchtmachtbasis Koksijde. Er gebeurt meer op de wateren voor onze kust dan je zou denken. Afgaand op gelijkaardige docuseries van de voorbije jaren heeft VIER hiermee zeker potentieel om te scoren.
VIER

6. Project Axel

VIER

Axel Daeseleire zal dit najaar op VIER te zien zijn met een gloednieuwe docureeks. In Project Axel proberen daklozen hun leven weer onder controle te krijgen. Hij volgt er daklozen in Antwerpen die al lange tijd op straat leven en gedurende zes maanden kunnen steunen op een professioneel team van begeleiders. Axel volgt hen van in het begin en kijkt op het einde van de serie hoe het intussen met hen gaat.

De acteur heeft natuurlijk ervaring met reportageprogramma’s, aangezien hij zich op VTM al meermaals op vakantieplaatsen gewillig liet oplichten. Nu verwachten we toch wat meer emotelevisie, en hopelijk voor de daklozen ook een goede afloop. Ze krijgen voor het programma alvast 10.000 euro financiële steun.

VIER

7. De Boxy’s

VIER
Ze werden een fenomeen dankzij hun optreden in Mijn Pop-uprestaurant, en sindsdien waren ze onder meer op Vitaya te zien. Nu vinden ze bij VIER onderdak voor het programma De Boxy’s. De bekendste culinaire tweeling van Vlaanderen, Kristof en Stefan Boxy, laat zich elke week uitdagen door een bekende of een onbekende Vlaming met een bijzondere kookopdracht. Ze willen er hun wereldbeeld mee verruimen en toch nog culinair verrast kunnen worden hoewel ze ervaren foodies zijn. Ze gaan daarvoor naar eigen zeggen wekelijks “out-of-the-boxy”.

8. Gert Late Night

VIER
Gert Verhulst opent ook na de zomer weer z’n boot om er bekende gasten te laten verblijven. Vanaf maandag 4 september kunnen ze samen met z’n sidekick James Cooke weer inschepen aan boord van de Evanna. Andermaal leuke televisie, want we vermoeden dat er weinig zal veranderd zijn aan het concept.

9. De Slimste Mens ter Wereld

VIER
Als langstlopende quizpresentator moet Erik Van Looy vermoedelijk enkel Ben Crabbé nog laten voorgaan, maar ook dit najaar presenteert hij weer een nieuw seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Het kijkcijferkanon dat VIER telkens vlot over de kaap van één miljoen kijkers tilt gaat op zoek naar een opvolger voor Gilles Van Bouwel. De eerste namen lopen geleidelijk aan binnen, maar op de volledige line-up zullen we nog even moeten wachten. Erik en co laten ze immers pas los als de avonden echt koud beginnen worden.

10. De Rechtbank

VIER
De voorbije jaren stond VIER telkens verrassend tussen de kijkcijfers op de belangrijkste weekdagen van VTM en Eén, en De Rechtbank was daar in grote mate verantwoordelijk voor. De serie keert dus dit jaar weer terug voor een zevende seizoen, en de camera’s volgen de rechters in Antwerpen, Beringen, Bergen, Brugge, Brussel en Hasselt.

11. De Recherche

VIER
Al jaren de vaste opvolger van De Rechtbank, en ook nu keert De Recherche terug. We volgen dit jaar de lokale onderzoekers van Genk en Gent. Voor de eerste keer mochten ze ook enkele zedendelicten volgen.

En dit is er ook nog …

Wie niet genoeg krijgt van docureeksen kan dit najaar nog eens kijken naar De Bende Haemers, een serie die in 2012 al eens op VIER werd uitgezonden. De maker ervan, Peter Boeckx, werkt momenteel aan een nieuwe docureeks die binnenkort op dezelfde zender te zien zal zijn. Deze keer gaat het over Daniël Vanhamel, de man achter de ontvoering van Anthony De Clerck, ook alweer 25 jaar geleden.

Als het wat luchtiger mag zijn, dan is ook Komen Eten opnieuw van de partij. Herman Verbruggen is intussen afgeserveerd, en Ivan Pecnik zal het programma nu van grappig commentaar voorzien. Het is alweer het achttiende seizoen van de reeks, en deze keer krijgen we ook enkele pittige themaweken.

VIER

Voetbal staat dit najaar ook centraal, aangezien VIER z’n aandeel in het nieuwe voetbalcontract wist te versieren. Al enkele weekends kan je de actie op onze velden volgen in Sports Late Night, met Gilles De Coster, Bart Raes en Geert De Vlieger. Zij zijn in de late uurtjes op vrijdag, zaterdag en zondag onze vaste afspraak geworden.

Tot slot nog een leuke aankondiging voor fans van goede series, want VIER wist het vervolg op Twin Peaks te strikken. Na 26 jaar gaat het verhaal verder. Onlangs startte deze reeks in de Verenigde Staten, en kijkers van Telenet kunnen ze ook hier al een tijdje volgen. Een andere serie is The Night Manager, een reeks over een ex-militair, gespeeld door Tom Hiddleston, die undercover gaat in de organisatie van wapenhandelaar Richard Roper, aan wie niemand minder dan Hugh Laurie gestalte geeft. De serie won drie Golden Globes.

VIER

Gesponsorde artikelen