Het nieuwe album van Equal Idiots verschijnt op 21 februari, luister nu al naar de nieuwe single

Caroline Records

‘Adolesence Blues Community’, zo heet het nieuwe album van Equal Idiots. De tweede plaat van de groep volgt tweeëneenhalf jaar na ‘Eagle Castle BBQ’ en komt uit op 21 februari. De tweede single uit de plaat – 16 volgt het gekende Run op werd vanochtend aangekondigd als Catch of The Day bij Studio Brussel.

‘Adolescence Blues Community’ gaat over opgroeien, volwassen worden en worstelen met de verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt. Thibault Christiaensen (zang/gitaar) en Pieter Bruurs (drums/zang) hebben dus eigenlijk een plaat gemaakt over de levensfase waar ze momenteel zelf in zitten. In het persbericht zeggen ze dat ze niet geprobeerd hebben om zichzelf te heruitvinden, maar dat ze wel graag een andere kant van zichzelf wilden laten zien.

Vogeltjes en kokosnoten

in Alphabet Aerobics hoor je vogeltjes fluiten en een auto voorbijrijden. De popsong op de plaat, Comfortable Home, bevat een backingkoortje en xylofoon. In Dogs – over Christiaensens dierbare overleden viervoeters – blaft de hond van de buren, Cowboy Mambo’s Desert Dream is een westernsong (inclusief échte kokosnoten) en Time is een duet met Sarah Pepels van Portland. Adolescence Blues sluit de plaat af en eindigt met een kinderkoor dat opgericht werd door de grootvader van drummer Pieter Bruurs.

“Een kinderkoor uit Hoogstraten – waar we zelf zijn opgegroeid – als outro van de laatste song van een plaat die gaat over opgroeien en volwassen worden, en worstelen met de verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt: daarmee was voor ons de cirkel mooi rond”.

Equal Idiots spelen op 20 februari in de grote zaal van Ancienne Belgique.

Gesponsorde artikelen