Het nieuwe decor van Terzake ziet er compleet anders uit: hoe retro kan je zijn?

Het lange wachten is eindelijk voorbij: Canvas heeft voor het eerst de decors getoond waarin de nieuwsprogramma’s van Canvas 2.0 zullen worden uitgezonden. Vooral naar Terzake waren we heel benieuwd. En het was toch even schrikken, want in plaats van de hypermoderne toer op te gaan, koos Canvas voor een eerder ouderwets ogend decor. Retro kan uiteraard cool zijn, maar uiteraard zal iedereen hierover een mening hebben.

Terzake

Terzake is op het nieuwe Canvas naar de late uurtjes geschoven. Lieven Van Gils verhuist met een nieuwe talkshow naar één, en zo mag Kathleen Cool of Annelies Beck ons nog even van de nodige informatieve boost voorzien voor het slapen gaan. Twee dingen staan centraal in de nieuwe Terzake: er is een diepgaand gesprek met een gast in de studio, en er wordt een reportage gemaakt over een onderwerp dat die avond erg actueel is. Voorts zal er ook een live-verbinding met een gast zijn, waarin bijvoorbeeld naar morgen wordt vooruitgeblikt.

Het decor zal zeker voer voor discussie worden. Canvas hoopt immers toch wat meer jongeren aan te trekken, en dus is het retrodecor op z’n minst gewaagd te noemen. Het loont echter wel de moeite om maandag 24 en dinsdag 25 augustus meteen op Terzake af te stemmen, want dan krijgen we een exclusief interview met Stephen Hawking te zien.

De Afspraak

Nieuw op Canvas is De Afspraak, een programma waarin Bart Schols het nieuws vanuit een andere hoek bekijkt. De gasten zijn mensen die het nieuws mee maken, maar het kunnen evengoed experts zijn. Zo zullen we de huisspecialisten van de VRT zien opduiken: Rudi Vranckx, Ivan De Vadder, Ruben Van Gucht, … Het programma wil ook de kans geven aan jonge reporters om hun pluimen te verdienen. Dat is iets wat Canvas vanaf nu heel sterk doet, want ook veel van de programma’s zijn het werk van jonge nieuwkomers.

En dit is het nieuwe decor van Panorama

Meer
Lees meer...