Het onwaarschijnlijke verhaal van de Fransman die deze week het wereldrecord borrels drinken verpulverde

Een 57-jarige Fransman heeft begin deze week in een bar in Clermond-Ferrand 56 borrels gedronken in een paar uur tijd. Daarmee brak hij het wereldrecord “shooters” zuipen. De man werd luidkeels aangemoedigd door een volle bar met mensen die beter zouden moeten weten, onder wie zijn 21-jarige dochter. En de barman bleef schenken. Een dag later was Renaud P. dood. Hier is het hele verhaal:

Renaud P., zijn naam wordt niet geheel vrijgegeven omdat er wel degelijk een gerechtelijk onderzoek is gestart, was een 57-jarige man uit Clermond-Ferrand. Op de noodlottige avond had hij zijn 21-jarige dochter Julie, een universiteitsstudente, en vier van haar vrienden uitgenodigd om bij hem thuis pizza te komen eten. Het gezelschap nuttigde enkele glazen wijn. Na het etentje besloot Julie om haar vader mee op stap te nemen. “Hij voelde zich eenzaam”, verklaarde de jonge vrouw aan de politie.

“Hij begon een beetje euforisch te worden”

Omstreeks 22.30 uur belandden de zes in een bar in het centrum van Clermond-Ferrand. De sfeer zat er goed in, en samen met drie van de vrienden van zijn dochter begon Renaud shots te drinken. Na veertien van die dingen – het gaat blijkbaar om een soort fruitjenever van 25% vol – begon hij “een beetje euforisch te worden” volgens zijn dochter. Zijn oog was ook gevallen op een bordje aan de muur waarop stond dat het wereldrecord shots drinken op 55 stond. Renaud bestelde ineens 30 shots op dat moment.

“Allez, encore douze”

En hij drinkt ze één voor één leeg. Op dit moment gaan de versies van de ooggetuigen afwijken. Volgens de dochter heeft de barman Renaud gezegd dat hij op “amper 12 shots van het record stond”. De barman zelf houdt vol dat hij Renaud aanmaande te stoppen. “Ik zei hem na een stuk of 30 shots dat hij veel te snel aan het drinken was en dat hij misschien beter naar huis zou gaan”, houdt de barman vol. Dochter Julie claimt echter dat het pas na de 56 shots en nadat Renaud betaalde, dat hij werd gevraagd om naar huis te gaan.

Snurker

De laatste 12 shots dronk Renaud in amper een minuut uit. “Il a payé, puis il s’est assis sur la banquette. J’avais l’impression qu’il somnolait”, volgens zijn dochter. Samen met haar vrienden slaagde ze erin de imposante man (hij woog 120 kilo) in de auto te krijgen. “Hij snurkte zwaar op weg naar huis. We waren ervan overtuigd dat hij gewoon sliep”, zei de 18-jarige bestuurster, die zelf niet had gedronken, achteraf tegen de politie.

Toen Julie en haar vrienden Renaud in bed probeerden te steken, begon hij over te geven. Tegen dat de hulpdiensten arriveerden had Renaud ook een hartaanval gekregen. Na een halfuur hartmassage en eerste hulp kregen de artsen hem stabiel genoeg om naar het ziekenhuis te vervoeren. Daar zou hij 18 uur later toch sterven.

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart en heeft alvast de barman aangehouden. Zijn relaas blijkt alvast niet echt te kloppen, blijkt uit in beslag genomen foto’s en video’s van aanwezigen in de volle bar. Er hangt hem een aanklacht wegens het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood boven het hoofd.

Maar, wat met het gegeven dat een dochter, die blijkbaar slim genoeg is om het tot het derde jaar aan de unief te schoppen, dit heeft laten gebeuren. Er zouden ook verschillende video’s zijn waarop te zien is hoe zowat alle aanwezigen in de bar Renaud luidkeels aanmoedigen bij het drinken. De uitleg van dochter Julie is op z’n minst zwak: “Mijn papa is een koppigaard, hij luistert toch niet naar mij.”

Zelfs in de dood zal Renaud P. overigens maar weinig credit krijgen voor zijn dwaze record. Het Guinness Book of Records is al meer dan twintig jaar gestopt met het aannemen van records met alcohol. 

Meer
Lees meer...