Het opblaasbare hoofd van Lionel Richie en anti-zombie zeep! Dit zijn de 16 meest hilarische crowdfundingprojecten ooit

Het opblaasbare hoofd van Lionel Richie en anti-zombie zeep! Dit zijn de 16 meest hilarische crowdfundingprojecten ooit

Newsmonkey is, zoals je misschien wel weet, ontstaan dankzij crowdfunding. Omdat we dat een geweldig concept vinden, moedigen we gelijkaardige initiatieven aan, zoals Hello crowd!, het nieuwste crowdfundingplatform van Hello bank!. Wij vinden het echt zalig dat letterlijk ALLES mogelijk is dankzij crowdfunding. Zelfs de meest gekke ideeën die er bestaan, zoals deze 16 meest hilarische crowdfundingprojecten ooit: 

1. Aardappelsalade

Zack Danger Brown eet ontzettend graag aardappelsalade, maar besefte dat hij dat nog nooit zelf had gemaakt. Dus startte hij een crowdfundingproject waarmee hij $10 bijeen hoopte te rapen om zo zijn eerste aardappelsalade te kunnen fabriceren. En die kreeg hij ook, samen met nog eens $55 482. Jawadde, die jongen kan voor de rest van zijn leven aardappelsalade eten!

2. Het opblaasbare hoofd van Lionel Richie

De creatieve mannen van Hungry Castle kunnen niet alleen geweldig goed knutselen, maar ze zijn ook grote fans van Lionel Richie. Daarom droomden ze ervan om van de zanger zijn hoofd een groot opblaasbaar exemplaar te maken. Daarin zouden ze dan kunnen slapen en thee drinken. En hun droom werd dankzij crowdfunding ook werkelijkheid. Rare mannen, die Britten.

3. Opblaasbare en lichtgevende reuzenkonijnen

Nog meer opblaasbare spullen. Amanda Parer vindt konijnen zo fascinerend dat ze er een hele expositie aan wilde wijden. En we hebben het hier niet over een paar beeldjes op wat sokkels, maar wel over gigantische, opblaasbare konijnen die in het donker ook nog eens licht geven. Mooi, toch?

4. ’s Werelds eerste pizzamuseum

Pizzalover Brian Dwyer en zijn vrienden vonden dat het tijd was om hun liefde voor de Italiaanse specialiteit aan de wereld te tonen. En dat konden ze het beste doen door pizza een eigen museum te geven. Dankzij crowdfunding haalden de mannen $16 587 binnen en konden ze dus Pizza Brain opstarten. Uiteraard is het museum ook voorzien van een pizzeria.

5. Jezus op je croque-monsieur …

Rob en Meg vinden het ontzettend fascinerend dat mensen soms Jezus in hun toast zien. Omdat ze iedereen die ervaring willen geven en omdat ze allebei verzot zijn op cheese sandwiches (uhu, wanna be croque-monsieurs), vonden ze de Grilled Cheesus uit. Zo kan je dus elke dag een mirakel ontdekken op je bord. Halleluja!

6. … of op je iPhone en je arm

De twee zusjes Armelle en Fanny, en hun jeugdvriendin Marjolaine vonden het ontzettend ouderwets dat mensen nog naar de kerk moesten gaan om er dan een kruisje of een beeldje van Jezus te kopen. Daarom ontwikkelden ze Catho Rétro, de eerste online religieuze concept store. Je kan er terecht voor moderne religieuze cadeaus zoals iPhone-hoesjes of plaktattoos waar opstaat: ‘Jesus loves you‘. God bless them!

7. Piratenpannenkoekenpan

Oké, dit willen we stiekem allemaal wel in huis. Joe Sandor is officieel een H.E.L.D.! Hij kreeg dan ook meer dan $18 600 om zijn project te doen slagen. En of dat geslaagd is! Wie wil er nu niet elke ochtend een pirate pancake op zijn bord?!

8. Antizombie-zeep

‘Om een zombie-apocalyps te kunnen overleven, kan je maar beter voorbereid zijn’, dacht Noah Thompson. Daarom maakte ze een antizombie-zeep die je moet beschermen tegen zombie-infecties als je gebeten wordt. Je kan daarbij kiezen uit vier verschillende geuren: chocolade, lavendel, citroen en munt. Je bent dus niet alleen beschermd, maar je ruikt nog eens lekker ook! #winwin

9. Een shotgun tegen de vliegen

Vliegen, ze kunnen echt ontzettend irritant zijn. Ze zoemen rond je hoofd, blijven voortdurend tegen je keukenraam botsen én ze komen mee uit je bord eten als ze daar zin in hebben. ‘Niet meer met mij’, dacht Lorenzo Maggiore. Blijkbaar was hij niet de enige die genoeg had van die insecten, want meer dan 10 000 mensen doneerden samen zo’n $577 636 voor zijn project. En zo kwam de BugASalt-shotgun officieel ter wereld.

10. Een middeltje tegen een stinkende hondenadem

Inderdaad, niet alleen jij, maar ook je hond kan soms fameus uit zijn mond stinken. Voor jou geen probleem: jij neemt gewoon een kauwgommetje of je schraapt je tong eens met een Orabrush en het probleem is opgelost. Maar wat doe je aan de stinkende adem van je hond? Simpel: je laat je hond eens likken aan de Orapup en klaar is Kees ;-).

11. Een tand voor deze arme jongen

Het zal je maar overkomen: de helft van je tand breekt af, je hebt geen tandverzekering én je woont in Amerika. Dure zaak, wees daar maar zeker van. En dat is dus exact wat Jeffery Self overkwam. Gelukkig heeft deze jongen wél verstand, want hij starte een crowdfundingproject. Et voilà: hij kon zich een duur bezoek bij de tandarts permitteren. Je weet dus wat je te doen staat als jou hetzelfde moest overkomen ;-).

12. Vleeszeep

Wil je liever naar vlees ruiken dan naar lavendel of chocolade? Dan is Meat Soap misschien iets voor jou. De zeep wordt gemaakt van … spekvet. Alli Dryer en haar vrienden wisten nooit wat ze moesten doen met overgebleven spekvet in de pan. Hun oplossing? Het vet verwerken in zeep zodat je een hele dag heerlijk kan ruiken naar vlees. Gezellig, toch? (NOT!)

13. Niet-echte kristallen bacon

Voor wie geen genoeg kan krijgen van spek: je kan ook juwelen en kerstversiering in de vorm van een lapje gebakken bacon kopen. Maker Greg Kiesow benadrukt wel dat de Crystal Bacon-hebbedingen niet van écht kristal zijn. Dat kan 49 weldoeners blijkbaar niets schelen, want de man raapte dankzij hen $2786 bijeen om zijn speciale juwelenlijn verder te kunnen zetten.

14. Een 100% awesome kattenkalender

Crazy cat ladies, we present you: The World’s Most Super Amazing 100% Awesome Cat Calendar. Fotografe Kate Funk is ontzettend in love met haar eigen kat die bovendien ook nog eens superfotogeniek is. Daarom maakt ze ieder jaar een kalender vol foto’s van haar geliefde AC (jep, zo heet haar kat écht). En de wereld is er zot van, want de vrouw haalde maar liefst $25 183 binnen om haar kalenders te blijven maken.

15. Een midlifecrisis eekhoorn-tattoo

Carrie Kizuka vond dat ze wel een eekhoorn-tattoo had verdiend! Zeker omdat haar leven soms wat druk kan zijn én omdat ze in die fameuze midlifecrisis is beland. Bovendien droomde ze ervan om zowel een crowdfundingproject op te starten als ooit een eekhoorn-tattoo te laten zetten. ‘Laat ik dat even combineren’, dacht ze. En kijk, de eekhoorn staat vereeuwigd op haar arm. Lucky woman!

16. Middeleeuwse kleren

Altijd al willen rondlopen in een middeleeuws gewaad? Dan zal het crowdfundingproject van Prince Ulrik je wel interesseren. Werkelijk iedereen kan voor een kostuum terecht bij Prince Ulrik: mannen, vrouwen, mensen met een maatje S/M of mensen met maat XXXXL! Waar wacht je nog op? Just go for it!

Jep, zoals je kan zien is echt àlles mogelijk dankzij crowdfunding. Heb jij zelf een (misschien wat minder zot, maar wel) supergeniaal idee voor een crowdfundingproject? Check dan zeker Hello crowd! en wie weet wordt jouw zalige, bangelijke project wel werkelijkheid ;-)! Laat die centjes maar komen!

Bronnen: CNET, Buzzfeed, Complex, The Guardian, Techcrunch, Reader’s Digest, IFC

Gesponsorde artikelen