Het productieproces van de film over Freddie Mercury verloopt behoorlijk moeizaam, nu is de regisseur ontslagen én al vervangen

Het productieproces van de film over Freddie Mercury verloopt behoorlijk moeizaam, nu is de regisseur ontslagen én al vervangen

De film over Queen-zanger en icoon Freddie Mercury is al jaren in de maak en heeft al meerdere tegenslagen gekend. Eerst zou Sasha Baron Cohen Freddie Mercury spelen, maar die stapte op na aanhoudende tegenwerking door en creatieve meningsverschillen met de overige leden van Queen. Nu heeft regisseur Bryan Singer er het bijltje bij neergelegd. Hij is na Thanksgivings Day niet meer teruggekeerd naar de set, volgens hemzelf door gezondheidsproblemen bij één van zijn ouders.

Sasha Baron Cohen kreeg destijds – in 2013 – niet de zegen van de drie nog levende leden van Queen om de film te maken die hij wilde maken. Zij wilden een film maken die geschikt was voor alle leeftijden terwijl Baron Cohen en scenarist Peter Morgan een ander soort film voor ogen hadden. Sasha Baron Cohen was destijds ook al in gesprek met grote namen als David Fincher en Tom Hopper voor de regie, maar ook zij werden niet geaccepteerd door de band.

Door al die tegenwerking zag Sasha Baron Cohen geen andere optie meer dan er dan maar mee op te houden.

Gezondheidsproblemen of onprofessioneel gedrag?

Enter: een nieuw scenario, een nieuwe acteur en een nieuwe regisseur. De regisseur werd Bryan Singer, bekend van The Usual Suspects, Valkyrie en vier van de X-Men-films. Voor de vertolking van Freddie Mercury kwam Singer uit bij Rami Malek, bekend van de uitstekende televisiereeks Mr. Robot. Maar ook tussen Bryan Singer en Rami Malek liep het mis. De twee hadden een hoog oplopende ruzie over “creatieve meningsverschillen.”

Nu is Bryan Singer ook officieel ontslagen door Fox door een gebrek aan professionalisme. Singer keerde na Thanksgiving immers niet meer naar de set terug, waardoor de productie enkele dagen stil lag en uiteindelijk een cameraman de regie overnam.

Volgens de regisseur zelf had zijn afwezigheid te maken met gezondheidsproblemen bij één van zijn ouders, waarvoor Singer om een regeling zou hebben gevraagd bij de studio. “De studio wilde mij helaas niet tegemoet komen en beëindigde de samenwerking. Dit is niet mijn beslissing”, zo reageert Singer die deze film een passieproject noemt.

Volgens de studio heeft Singer ook al bij eerdere films blijk gegeven van onprofessioneel gedrag en is voor he nu de maat vol.

Nu al een nieuwe regisseur

Bryan Singer is nu ook al officieel vervangen. Regisseur Dexter Fletcher (van Eddie The Eagle), die eerder al interesse in het project had getoond, mag nu het roer van Singer overnemen. Het productiebedrijf van Bryan Singer had een eigen kantoor in het gebouw van Fox, maar dat wordt ook al ontruimd. Dexter Fletcher heeft nog een drietal weken productie te gaan.

De film met werktitel Bohemian Rhapsody gaat over de jaren voorafgaand aan het legendarische optreden van Queen tijdens Live Aid in het Wembley Stadium in Londen, in 1985. De film zou tegen kerst 2018 afgewerkt moeten zijn, een koers die de studio vooralsnog graag wil aanhouden.

Gesponsorde artikelen