Left Right
scrollTop top

Zo ziet de nieuwe studio van ‘Het Rad’ (van Fortuin) eruit


Het Rad Peter Van De Veire VIER
© Peter Van de Veire aan ‘Het Rad’ – Bron: VIER

De zender VIER brengt volgende week na veertien jaar het legendarische televisieprogramma Het Rad van Fortuin terug. Peter Van de Veire is deze keer de presentator van dienst en de naam is ingekort tot Het Rad. En nu krijgen we ook een eerste blik op de gloednieuwe studio.

Het Rad van Fortuin was het eerst grote succesprogramma van de commerciële zender VTM. Walter Capiau en Aurore verzorgden vanaf 1989 de show. Halfweg 1994 nam Bart Kaëll over als presentator terwijl Aurore als assistente werd afgelost door onder andere Bé, Els, Déborah, Valérie en Zoë.

In 1997 verdween Het Rad van Fortuin voor het eerst van het scherm, maar in 2004 vierde het een terugkeer. Walter Grootaers, Koen Wauters, Bart van den Bossche en Luc Appermont wisselden elkaar aanvankelijk af als presentators, maar na een tijdje ging die laatste alleen door. Uiteindelijk verdween het Het Rad van Fortuin in 2006 definitief van het scherm bij VTM.

VIER

Maar nu, zestien jaar later, beslist VIER om het alom bekende programma terug van onder het stof te halen. Peter Van de Veire is de nieuwe presentator, de naam is afgekort tot Het Rad en het decor is volledig opnieuw opgebouwd en in een modern jasje gestoken. In de timelapse hieronder zie je hoe die tot stand kwam.

Het Rad is vanaf 3 augustus iedere maandag tot en met donderdag om 21.20 uur te zien op VIER.

Bekijk hier de nieuwe studio van Het Rad


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update