Het regent Xbox-aankondigingen: nieuwe Xbox games with gold, Game Pass Exclusives en muis en toestenbord

Het regent Xbox-aankondigingen: nieuwe Xbox games with gold, Game Pass Exclusives en muis en toestenbord

Veel Xbox-nieuws vandaag! Microsoft heeft namelijk de games aangekondigd die Xbox Live Gold-leden in oktober gratis kunnen spelen. Bovendien hebben ze verklapt dat Xbox One later dit jaar aan te sluiten is op muis en toetsenbord. Ook wordt het Xbox One-evenement XO onder de naam ‘XO18’ op 10 november georganiseerd in Mexico City.

Van 1 tot en met 31 oktober is de multiplayergame Overcooked voor Xbox Live Gold-leden (games die gratis downloadbaar zijn via Xbox Live) te downloaden voor Xbox One en vanaf 16 oktober de Xbox One-game Victor Vran.

Xbox 360-gamers en kunnen vanaf 1 oktober Stuntman: Ignition downloaden en vanaf 15 oktober Hitman: Blood Money. Xbox One-gamers kunnen daar toegang voor krijgen via backwards compatibility.

Game Pass

Ook zijn er nieuwe games aangekondigd voor Xbox Game Pass. Vanaf 1 oktober staan Wolfenstein: The New Order, Metro Redux, Lego Indiana Jones, Shantae: 1/2 Genie Hero, Westerado: Double Barreled en Split/Second op de service. Vanaf de releasedatum, 2 oktober 2018, zal ook Forza Horizon 4 beschikbaar zijn voor Xbox Game Pass.

Muis toetsenbord

Later dit jaar krijgt Xbox One officiële ondersteuning van muis en toetsenbord. Dat wordt gemeld in de nieuwe episode van het nieuwskanaal Inside Xbox.

De muis en het toetsenbord zullen bij bepaalde games voor een betere bespeelbaarheid zorgen. Het gaat dan vooral om strategische games en spellen zoals parksimulaties. Of ook shooters en racespellen die ondersteuning krijgen, is nog niet geweten.

Evenement met live aankondigingen

Ook is er nu aangekondigd dat het Xbox One-evenement XO onder de naam ‘XO18’ op 10 november gehouden wordt in Mexico City. Het evenement werd al eerder al gehouden en lijkt er op de PlayStation Experience. Tijdens het evenement wordt er een Inside Xbox-show live gehouden. Deze show duurt twee uur en Microsoft-topman Phil Spencer meldt dat kijkers nieuwe aankondigingen van first- en third-party ontwikkelaars kunnen verwachten. De presentatie wordt ook online uitgezonden.

Gesponsorde artikelen