Het spelletje begint weer: Kanye West zou de releasedatum van zijn nieuwe album ‘Jesus Is King’ niet halen

Getty Images

In 2013 kondigde Kanye West een album aan dat in 2014 zou verschijnen en ‘So Help Me God’ zou gaan heten. Het bleek het begin van een hele saga die anderhalf jaar zou gaan duren. De release werd uitgesteld, de plaat werd van naam veranderd, nog eens van naam veranderd, nog eens van naam veranderd en de tracklist werd verschillende keren aangepast tot uiteindelijk begin 2016 ‘The Life Of Pablo’ verscheen. Nu stelt Kanye West de vooropgestelde release (27 september) van zijn religieuze album ‘Jesus Is King’ uit.

Kanye West blijkt gewoon niet zo goed te zijn in planning en afwerking, want ook de release van zijn album ‘Ye’ vorig jaar stelde hij uit. Nu doet hij hetzelfde met zijn aangekondigde album ‘Jesus Is King’ dat deze vrijdag zou moeten verschijnen.

Gospel

Sinds begin dit jaar speelt religie een belangrijke rol in het leven van de ongrijpbare Kanye. Hij organiseert regelmatig een religieuze dienst die telkens weer op een andere plaats doorgaat en waarbij de religieuze gospelmuziek centraal staat. Eén van die “services” liet hij dit voorjaar nog doorgaan op het prestigieuze Coachella-festival.

View this post on Instagram

?? 9.27.19 ??

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Het was Kim Kardashian die naar buiten bracht dat die nieuwe muzikale richting ook zijn plaats zou vinden op een nieuw album, ‘Jesus Is King’ dat op vrijdag 27 september zou verschijnen en twaalf religieuze nummers zou tellen. Vorige week nog bevestigde Kanye ook zelf dat hij op 27 september een nieuwe plaat zou uitbrengen.

Met die 27e september nu heel erg in zicht, zijn er geruchten dat Kanye die releasedatum niet zal halen omdat hij nog volop aan de plaat aan het werken is.

Yandhi

Ondertussen werkt Kanye ook nog aan een album dat de titel ‘Yandhi’ heeft meegekregen en was aangekondigd voor Black Friday (29 november) van vorig jaar. In hoeverre ‘Yandhi’ en ‘Jesus Is King’ dezelfde platen zijn, weet niemand. Behalve Kanye, hopelijk.

Uiteindelijk zullen we dus gewoon moeten afwachten of er vrijdag een nieuw album van Kanye West zal verschijnen. Gebeurt dat niet, dan zou het wel eens het begin kunnen zijn van een nieuwe weg vol veranderingen en nieuwe releasedata.

Gesponsorde artikelen