Het station Gent-Sint-Pieters heet voortaan ‘Neuzekesland’

Het station Gent-Sint-Pieters heet voortaan ‘Neuzekesland’

Durf niet meer Gent-Sint-Pieters of Sint-Pietersstation te zeggen tegen het belangrijkste station van Vlaanderen, want vanaf nu is het ‘Neuzekesland’. Dat staat te lezen op het nieuwe bord dat de NMBS zonet onthuld heeft op een van de perrons van het station. De bijnaam werd getrokken uit de inzendingen van de Go Unlimited-actie van de NMBS en zal tot eind december te zien zijn. 

Go Unlimited, een actie van de NMBS, overtuigde mensen om bijnamen voor onze Belgische stations in te zenden. Daaruit kozen onze Belgische spoorwegen de beste uit en ‘Neuzekesland’ van Sofie Van der Cruysse is vanaf nu de nieuwe naam voor het station van Gent-Sint-Pieters. Het bord pronkt nu op het nieuwe perron van het grote station.

Wij hebben wel nog enkele vragen in verband met de naamsverandering:

  • Gaat de naam op Swarm/Foursquare nu ook veranderen van Station Gent-Sint-Pieters naar Neuzekesland?
  • Welke van de twee neuzekesverkopers komt nu aan het station staan? Of komen ze nu beide naar het station en wordt de oorlog in Neuzekesland voortgezet?

Dat laatste probleem is ondertussen opgelost. Er staat een neuzekeskraam voor het station. Dat heeft Twitteraar Geert Dierckx laten weten aan onze redactie. Goed nieuws dus voor iedereen die door de naamsverandering ongelooflijk veel goesting heeft gekregen in Gentse neuzekes.

Voorlopig staat er nog maar een kraam en is er van de neuzekesoorlog niet veel te merken. Benieuwd of daar nog verandering in komt. Smakelijk!

“Voor mij een enkeltje naar Al-De-Rest-Is-Parking alstublieft”

Hoewel de naam Neuzekesland echt wel leuk is, zijn de andere inzendingen ook niet mis. De tien inzendingen die de meeste likes kregen, en dus eigenlijk gewonnen hebben, zijn eigenlijk best wel grappig. Voor het station van Antwerpen-Centraal zou de naam ‘Al-De-Rest-Is-Parking‘ bijvoorbeeld heel goed passen. Of voor Brugge ‘Venetië-Van-Het-Noorden‘: de toeristen zouden eindelijk begrijpen waar ze zijn.

Check hier de 10 inzendingen met de meeste likes:

Bekijk hier de onthulling van het bord in het station van Gent-Sint-Pieters:

Gesponsorde artikelen