Het straffe najaar van Eén belooft naast Thuis ook topfictie, een remake van Het Huis en zingende BV’s

Het straffe najaar van Eén belooft naast Thuis ook topfictie, een remake van Het Huis en zingende BV’s

Het najaar komt eraan en dat betekent dat we afscheid moeten nemen van de zomer, maar wel ‘hallo’ kunnen zeggen aan het nieuwe tv-seizoen. En dat van Eén ziet er veelbelovend uit. Naast Thuis en Van Gils & Gasten mogen we ook weer een pak nieuwe programma’s verwachten. Een overzicht:

Komt terug

Je zal dagelijks kunnen genieten van je portie Dagelijkse Kost, Iedereen Beroemd, Blokken en Thuis.

Geniet je meer van een programma met wat maatschappelijke waarde? Dan kan je opnieuw kijken naar Voor hetzelfde geld, De zevende dag, De vrije markt, Pano en Van Gils & Gasten. Er komt ook een nieuw seizoen van Buurman, wat doet u nu? waarin Cath Luyten enkele bekende Nederlanders volgt. Het succesvolle Spoed 24/7 komt ook opnieuw terug voor een blik achter de schermen van de spoedafdeling van het UZ Leuven.

Ook het spelprogramma van Siska Schoeters, De Club, komt terug met een nieuw seizoen. Krijg je niet genoeg van quizzen? Dan kan je opnieuw genieten van Twee tot de zesde macht met Bart De Pauw. En om te lachen komt ook Loslopend wild terug op de buis.

VRT

Uit de oude doos

Helemaal uit de oude doos én komt eveneens terug: Steracteur, Sterartiest. Het programma waarin Vlaamse acteurs en actrices aan het zingen slaan voor een goed doel. Stan Van Samang hield een volwaardige zangcarrière over aan zijn deelname.

Het laatste seizoen werd uitgezonden in 2008, maar komt nu terug met Peter Van de Veire en Danira Boukhriss als hosts.

Er komt ook een heruitzending van de populaire fictiereeks Van vlees en bloed.

Nieuwe fictie: Tytgat Chocolat

Eén pakt dit najaar ook weer uit met gloednieuwe fictie. Zo zal je kunnen kijken naar Tytgat Chocolat. Zeven weken lang zal je kunnen kijken naar deze romcom over Jasper Vloemans, een inpakker bij Tytgat Cholat die verliefd wordt op een Kosovaars meisje en haar achterna reist als ze wordt uitgewezen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de acteurs van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met acteurs met een verstandelijke beperking.

Verder spelen onder andere ook Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Jan Decleir en Els Dottermans mee.

De unieke reeks krijgt ook nog een documentaire met een eerlijk en ontroerend portret van de vijf hoofdrolspelers van Tytgat Chocolat. De special werd gemaakt door Sander Brants en Marielle Dazler en vertelt het verhaal achter de schermen van de tv-reeks: hoe beleven de acteurs de opnames, hoe gaan ze om met hun verstandelijke beperking en welke dromen willen ze na deze fictiereeks nog realiseren?

Nieuwe thrillerreeks: Tabula rasa

Veerle Baetens speelt de hoofdrol in een nieuwe psychologische thriller waarin een jonge vrouw kampt met geheugenverlies en dat terwijl zij de enige sleutel is in een mysterieuze verdwijningszaak. De vrouw gaat steeds meer in haar geheugen graven, maar gaat tegelijk iedereen in haar buurt meer wantrouwen, inclusief zichzelf. Zijn haar herinneringen echt of is het verbeelding? Het belooft een bloedstollende reeks te worden.

De reeks mag nog een aantal steracteurs aan hun cast toevoegen zoals Peter Van den Begin, Hilde Van Mieghem en Gene Bervoets.

Bargoens en Die Huis

Deze achtdelige docuserie toont een rollercoaster aan levensverhalen die je naar de keel zullen grijpen. Zo wordt Alain gevolgd, die vecht voor zijn poolbasis en zien we het leven van Peter die moet leven met vreselijke clusterhoofdpijn. Er worden ook twee mannen gevolgd die een zware gevangenisstraf uitzitten. De portretten gaan over hun gevecht tegen vooroordelen, tegen zichzelf en hun vastberadenheid om niet op te geven. De reeks werd gemaakt door Eric Goens, die we ook kennen van Het Huis.

Het Huis komt ook terug dit jaar, maar in een nieuw kleedje. Onder andere Sabine Hagedoren en Kris Peeters zullen hun ziel blootleggen in Die Huis in het prachtige Zuid-Afrika.

Het gezin

Acht Vlaamse gezinnen laten ons voor de docureeks Het gezin meekijken in hun leven en huis. Elke familie is er eentje zoals er velen zijn, maar allemaal staan ze op een keerpunt in hun leven: er wordt een koppel gevolgd dat na een lange periode van vruchtbaarheidsbehandelingen een tweeling verwacht en Danielle en haar puberdochter Noémi vechten tegen Noémi’s ongeneeslijke longziekte.

Salamander 2

Het eerste seizoen van Salamander werd als eerste Vlaamse reeks ooit gekocht door Netflix en krijgt nu zelfs een pilot remake in Amerika door grote studio ABC. Aan de spannende fictiereeks wordt nu een tweede seizoen gebreid. Filip Peeters zal opnieuw de hoofdrol op zich nemen en naast hem doen ook Koen De Bouw, Leah Thys, An Miller, Wim Opbrouck en Tine Reymer mee.

Verder nog

Arnout Houben komt ook terug met de reeks De Helden van Arnout. Daarin treedt hij in de voetsporen van vergeten Belgen. Gewone mensen die uitzonderlijke prestaties hebben neergezet.

Flikken Maastricht komt niet meer op de buis, maar in de plaats krijgen we Flikken Rotterdam en die reeks is nog een stuk steviger dan met opnieuw een spannende mix van whodunits en strubbelingen in het persoonlijke leven van het rechercheteam.

Eén pakt ook weer uit met een aantal specials. Zo is er de unieke BBC-documentaire over prinses Diana. Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van haar overlijden praten haar zonen prins Harry en William voor het eerst (en voor het laatst) over hun moeder.

Verder worden er nog specials uitgezonden rond sterrenchef en dj Nick Bril op Tomorrowland in Tastes of the world en mogen we nog een documentaire verwachten rond Clouseau naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de groep.

Er komt ook nog een nieuwe show waarin Bart Peeters op zoek gaat naar nieuw comedytalent in Voor de leeuwen.

Het belooft dus een razend interessant en ontspannend najaar te worden op Eén. Wil je alles tot in detail bekijken, dan kan je hier terecht. Haal die fleecedekentjes maar al boven, wij kijken al uit naar de koude herfst- en winteravonden.

Gesponsorde artikelen