Het Syrische leger neemt het laatste IS-bastion Albu Kamal in

Het Syrische leger neemt het laatste IS-bastion Albu Kamal in

Het zogenaamde kalifaat van terreurgroep Islamitische Staat in Syrië is nog kleiner geworden. Het regeringsleger van Assad en bondgenoten hebben de regio Albu Kamal volledig ingenomen. Dat meldt het militair communicatiekanaal van Hezbollah.

Het Syrische leger had eerder al verklaard dat Albu Kamal bevrijd was. Maar de jihadisten gaven zich niet gewonnen en lanceerden een tegenaanval. Dat meldt persbureau Reuters. Daarvoor werden slapende cellen ingeschakeld. Hezbollah, een bondgenoot van de Syrische president Assad, laat vandaag weten dat IS weer is verdreven uit “zijn laatste bolwerk op Syrisch grondgebied”.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten hebben de meeste IS-strijders zich teruggetrokken uit Albu Kamal. Er zou nog wel worden gevochten aan de buitenrand van het gebied, vlakbij de grens met Irak. Eerder werd IS al uit Rawa verdreven. Het kalifaat bestaat nu nog maar uit enkele dorpjes.

Toch is het kwaad nog niet volledig geschied: volgens experts beschikt IS nog altijd over 6.000 tot 10.000 strijders, meer dan in 2011. Bovendien is de terreurgroep ondertussen gespecialiseerd in guerrillastrijd. Bovendien heeft IS veel aanhang in het grensgebied tussen Syrië en Irak.

Gesponsorde artikelen