Het tweede seizoen van 13 Reasons Why en nog een beetje meer: dit zijn de beste nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why en nog een beetje meer: dit zijn de beste nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week

De afgelopen week stond in televisieland vooral in het teken van stopzettingen en vernieuwingen voor een volgend seizoen. Het werd een waar bloedbad, met als rechtstreeks gevolg voor Netflix-getrouwen dat Designated Survivor door ABC voortijdig geaborteerd werd. Die laatste aflevering hebben we dus gezien. Nieuw leven was er deze week dan weer vooral in de vorm van het tweede seizoen van 13 Reasons Why, een reeks die altijd wel omstreden zal blijven.

Series

13 Reasons Why zal altijd een omstreden reeks blijven en het wordt nog steeds afgeraden dat mensen die met suïcidale gedachten kampen of gelijkaardige trauma’s hebben meegemaakt dan diegene die in de reeks behandeld worden de serie bekijken. Om geen spoilers mee te geven zeggen we niets over de start van seizoen twee, maar de teneur van de eerste reacties was vooral: “Moest er eigenlijk wel een tweede seizoen komen? Was het niet goed zoals het was?” Vele fans zullen het hiermee oneens zijn. Zij kunnen gewoon Netflix opstarten en kijken, want het tweede seizoen is volledig beschikbaar gesteld.

Voor wie enig zwaardgekletter wel kan waarderen, is dan weer The Last Kingdom toegevoegd. In The Last Kingdom zien we een jonge Engelsman die in de negende eeuw met het Engelse leger ten strijde trekt tegen de Noormannen. Hij wil wraak nemen voor wat zijn dorp en familie is overkomen. The Last Kingdom is niet perfect, maar best vermakelijk en ideaal voor wie van Vikings en aanverwante historische fictie houdt.

Bij de lopende series steven er heel veel op het einde af. Van Designated Survivor hebben we de allerlaatste nieuwe aflevering gehad nadat zender ABC die het programma aan Netflix leverde besloten heeft om de stekker eruit te trekken. De twee seizoenen blijven uiteraard wel te bekijken op Netflix. Het tweede seizoen van Riverdale zit er ook helemaal op en ook seizoen 6 van Arrow is afgerond. Zowel Riverdale als Arrow zien we later nog wel terug voor een nieuw seizoen. Tot slot stevent ook The Flash in een rotvaart af op de seizoensfinale van het vierde seizoen van de reeks. Ook hiervan is een vijfde reeks reeds bevestigd.

Blijven nog over: The 100 (S5E03), The Originals (S5E4) en Shadowhunters (S3E10). Al bij al dus nog voldoende kijkvoer!

Films

Maar één vermeldenswaardige film is er in de afgelopen week toegevoegd op Netflix en wel Cargo. Die film heeft helemaal niets te maken met de gelijknamige film van Gilles Coulier van vorig jaar, maar is een Australische productie over een vader (Martin Freeman) die zijn piepjonge dochtertje in de wildernis van Australië probeert te beschermen tegen een pandemie.

Documentaires

Tot slot willen we ook nog The Layover aanstippen, een reisprogramma uit 2011 en 2012 waarin in verschillende steden op zoek gegaan wordt naar de beste plaatsen om te gaan eten, drinken, of shoppen. 2012 is natuurlijk al enige jaren geleden en we hebben de reeks zelf ook nog niet gezien dus het is moeilijk om zeggen of de reeks nog zijn nut heeft of reeds hopeloos gedateerd is, maar wie binnenkort een uitstapje gepland heeft naar pakweg (een selectie uit de twee seizoenen) Singapore, New York, Rome, Londen, Amsterdam, Parijs, Dublin of Toronto kan misschien toch best eens 43 minuten vrijmaken om eventueel een tip mee te pikken.

Nog meer Netflix? Dit zijn volgens ons de 50 beste series die je nu kunt zien!

Gesponsorde artikelen