Het tweede seizoen van ‘American Crime Story’ gaat over de moord op Gianni Versace, Ricky Martin en Penélope Cruz doen mee

Het tweede seizoen van ‘American Crime Story’ gaat over de moord op Gianni Versace, Ricky Martin en Penélope Cruz doen mee

Oorspronkelijk zou tweede seizoen van American Crime Story – de reeks die het in hun succesvolle eerste seizoen over het proces tegen O.J. Simpson had – over orkaan Katrina en de nasleep daarvan gaan. FX heeft nu echter besloten om het geplande derde seizoen – over de moord op Gucci Versace – naar voren te schuiven. Penélope Cruz speelt daarin een hoofdrol.

Even circuleerde de naam van Lady GaGa, maar die bleek het opnieuw te druk te hebben met haar muziek om de hoofdrol in American Crime Story op zich te nemen en dus veel de keuze op Penélope Cruz. Zij speelt Donatella Versace, de zus van de vermoorde Gianni.

American Crime Story beent ieder seizoen een andere spraakmakende misdaadzaak tot op het bot uit. Op 15 juli 1997 werd Gianni Versace vermoord voor zijn huis in Florida door de seriemoordenaar Andrew Cunanan. Gianni was het vijfde dodelijke slachtoffer van de seriemoordenaar.

Gianni Versace wordt vertolkt door Edgar Ramirez, diens partner Antonio D’Amico is een rol voor – hou jullie vast – Ricky Martin. De seriemoordenaar Andrew Cunanan wordt vertolkt door Darren Criss. En Donatella Versace wordt dus gespeeld door Penélope Cruz.

Twee seizoenen op stapel

Daarmee staan er nu twee seizoenen van American Crime Story op stapel. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling, maar toen de producenten het script voor Versace/Cunanan onder ogen kregen, waren ze naar verluidt zo onder de indruk dat ze besloten het zo snel mogelijk te verfilmen.

Aanvankelijk zou het seizoen over orkaan Katrina eerst aan de beurt zijn, maar dat wordt nu naar achteren geschoven en wordt het derde seizoen van American Crime Story. Het seizoen over de moord op Gianni Versace zou in 2018 moeten worden uitgezonden.

Ook in 2018 zal dan het seizoen over Katrina gefilmd worden, en dat zou dan in 2019 kunnen worden uitgezonden. Dennis Quaid – die George W. Bush speelt – en hoofdrolspeelster Annette Benning zullen dus nog even langer moeten wachten.

Het is trouwens ook al bekend waar het vierde seizoen over zal gaan: het seksschandaal van Bill Clinton met Monica Lewinsky.(1995-1996) die aan het licht kwam in 1998.

Gesponsorde artikelen