Het tweede seizoen van ‘Iron Fist’ verschijnt veel sneller dan verwacht op Netflix

Het tweede seizoen van ‘Iron Fist’ verschijnt veel sneller dan verwacht op Netflix

Netflix zorgt ervoor dat ze je regelmatig blijven verrassen. Zo heeft de streamingdienst vandaag aangekondigd dat het tweede seizoen van Marvel-reeks ‘Iron Fist’ al voor 7 september is, terwijl dat seizoen aanvankelijk pas in 2019 verwacht werd.

Na Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage kwam Iron Fist, het laatste onderdeel van de Marvel-Defenders van Netflix. Het eerste seizoen werd in het voorjaar van 2017 bedolven onder de slechte reviews en ook de fans haakten massaal af.

Hoofdrolspeler Finn Jones (bekend van Game Of Thrones) legde die reviews naast zich neer: “Ik denk dat het heel simpel is. Dit soort shows zijn gemaakt voor echte fans, niet voor critics”, zegt hij aan Metro UK. “Fans van het origineel en van de Marvel-shows van Netflix zullen het heel goed vinden.” Al was dat misschien een inschattingsfoutje.

Een nieuw imago

Wie het tweede seizoen van Luke Cage al heeft gezien, kon zien dat Danny Rand/Iron Fist daar ook een gastverschijning heeft gemaakt. Het was daar al dat Netflix het imago van Iron Fist opnieuw beginnen opbouwen is. Hij is nu de beschermer van New York City en hij wordt daar met respect behandeld. In de bewuste Luke Cage-aflevering kwam Danny Rand zelfs naar voren als de mentor van Luke Cage.

We zijn zeer benieuwd wat dat voor het nieuwe seizoen zal betekenen. De vroegere terugkeer van Iron Fist werd bekend gemaakt tijdens Comic-Con San Diego. De aankondiging van het derde seizoen van Daredevil, waar min of meer op gerekend werd, bleef voorlopig dan weer uit.

Er komt nog veel meer, maar tegelijkertijd is er ook besloten dat Netflix geen nieuwe Marvel-superhelden meer zal lanceren. De reden daarvoor is Disney, die in 2019 met een eigen streamingdienst zullen starten. De samenwerking tussen Disney (die de rechten op Marvel bezit) en Netflix zal wel voortgezet worden rond de bestaande projecten.

Gesponsorde artikelen