Het tweede seizoen van Westworld komt eraan, en dit leiden we af uit de knappe trailer

Het tweede seizoen van Westworld komt eraan, en dit leiden we af uit de knappe trailer

Geen ‘Game Of Thrones’ dit jaar, maar HBO komt wel met een nieuw seizoen van ‘Westworld’. En zoals bij alle topseries -en films lanceer je de trailer tijdens de Super Bowl. Op 22 april begint het avontuur opnieuw, en dit is wat we uit de knappe trailer afleiden.

Opstand, revolutie, dat lijkt het thema van het tweede seizoen te gaan worden. Westworld in een notendop: er bestaat een hoogtechnologisch pretpark in de stijl van het Wilde Westen. Volwassenen komen zich er amuseren en mogen zich compleet laten gaan, want de potentiële slachtoffers van moord of verkrachting zijn machines. Geavanceerde robots zijn geprogrammeerd om er volgens een script een heus avontuur van te maken. Na iedere dag worden ze gereset. Langzaam maar zeker beginnen de robots te begrijpen dat ze een machine zijn, en dat er veel meer is dan de wereld die zij kennen.

Exclusieve beelden

Eigenlijk eindigde het eerste seizoen daar. De trailer verklapt eigenlijk al heel veel over het tweede seizoen, want het vervolg draait om de strijd om vrijheid. We moeten er wel bij vermelden dat een deel van de trailer speciaal voor de Super Bowl is opgenomen en dus niet in de serie te zien zal zijn. Om maar te zeggen hoe gek die Amerikanen zijn tijdens de hoogmis van het football-seizoen. Voor HBO was het overigens de eerste keer in twintig jaar dat ze nog eens een trailer tijdens de Super Bowl uitzonden.

“We hebben deze wereld samen gebouwd … deze wereld waarin dromen uitkomen”, klinkt het in de trailer. “We kunnen hem platbranden. En uit de as bouwen we een nieuwe wereld. Onze wereld.” De woorden worden uitgesproken door Dolores, het belangrijkste personage uit de serie. In het begin van het eerste seizoen is zij nog een lieftallig personage, maar uiteindelijk wordt zij één van de drijvende krachten achter de revolutie. En dat lijkt nog meer het geval in het tweede seizoen. Zij wordt gespeeld door Evan Rachel Wood.

22 april

We moeten nog even geduld hebben dus, maar als je het eerste seizoen nog niet gezien hebt, rep je dan naar je televisie om het tegen april te bingewatchen. En intussen zijn er nog genoeg topseries om te bekijken, zodat het snel 22 april zal zijn!

Gesponsorde artikelen