Het verhaal van de hond van Meghan Markle is het echte sprookje van de Royal Wedding

Het verhaal van de hond van Meghan Markle is het echte sprookje van de Royal Wedding

De Royal Wedding komt dichterbij en het belooft een echt sprookjeshuwelijk te worden. Maar voor het echte sprookje moeten we niet kijken naar de prins en de toekomstige prinses, maar wel naar Guy, het hondje van Meghan, want die heeft een levensverhaal dat leest als een sprookje.

Zaterdag zullen alle ogen van de wereld gericht zijn op de Royal Wedding in Groot-Brittannië, waar prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord zullen geven. Maar het zal niet alleen voor het koppel een belangrijke dag worden, want ook het leven van Guy, het hondje van Meghan, zal vanaf morgen drastisch veranderen.

Asiel

Het levensverhaal van Guy, de beagle van Meghan Markle, leest als het sprookje van Assepoester. Het hondje werd ondervoed gevonden in een bos. Nadat het enkele dagen in een asiel in Kentucky verbleef zonder dat het geadopteerd werd, werd de beagle op de euthanasielijst gezet. Toen werd een ander asiel ingeschakeld, dat zich meer dan 800 kilometer verder bevond.

Via een netwerk van vrijwilligers werd Guy van Kentucky naar de Canadese grens vervoerd, waarbij een bestuurder hem telkens voor een uur meenam en dan doorgaf aan de volgende. In het nieuwe asiel was het duidelijk hoe droevig de beagle was. “Hij zat daar met zijn grote trieste beagle-ogen. Hij zag er zo depressief uit”, vertelt Dolores Doherty aan The Guardian. Na een dag in het nieuwe asiel mocht hij mee naar een grootschalig adoptie-event in Toronto.

Meghan als reddende engel

Meghan Markle verbleef toen in Toronto voor de opnames van de reeks Suits. De actrice werd meteen verliefd op de beagle en besloot om hem te adopteren. Meghan doopte hem Guy en de twee zijn sinds 2015 onafscheidelijk.

Toen Meghan naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde, ging Guy dan ook met haar mee. En binnenkort zal Guy, wiens verhaal begon als ondervoed en eenzaam hondje, kunnen rondhollen in een echt paleis. Assepoester is er niets tegen.

De Royal Wedding is morgen te volgen op Eén vanaf 12 uur en op VTM vanaf 11.45 uur.

Gesponsorde artikelen