Het wordt echt superheet deze week: in deze kustgemeenten mag je nog in zee zwemmen

Het wordt echt superheet deze week: in deze kustgemeenten mag je nog in zee zwemmen

Wij hebben het woord ‘hittegolf’ nog niet volledig gehoord of we zitten al op de trein richting kust voor een verfrissende duik, maar kan dat eigenlijk wel? Vanaf eind augustus zijn de meeste reddersposten namelijk dicht en een strand zonder redder, da’s toch een beetje als een café zonder bier. Maar op een paar plekken kan je sowieso wél nog terecht.

Als je zin hebt in een duik dit weekend ben je ongetwijfeld niet alleen, maar een plekje aan de kust vinden om het water in te gaan, zal heel wat lastiger zijn dan in augustus. De meeste Belgische stranden zijn namelijk alleen maar ‘open’ (lees: redders aanwezig) in juli en augustus. Gelukkig zijn er nog een paar stranden die rekening houden met een indian summer.

Blankenberge en Koksijde

In Blankenberge bijvoorbeeld: daar kan je terecht met windscherm, bikini en strandstoelen tot 18 augustus. De redders staan daar elk jaar tot half september, dit jaar tot komend weekend. Daar kan je dus zwemmen. Koksijde doet dan weer een extra inspanning: normaal houden zij ’t strand tijdens ’t weekend open, maar ook tijdens de week zullen er op drie strandposten redders aanwezig zijn en mag je dus in zee.

In de andere kustgemeenten ben je eraan voor de moeite: zowel De Panne als Nieuwpoort geven een njet. In De Panne is dat omdat het te duur zou zijn om de redders terug te roepen. De Nieuwpoortse burgemeester liet dan weer aan Het Laatste Nieuws weten dat het de zwemmers een vals gevoel van veiligheid geeft als ze op enkele plaatsen kunnen zwemmen.

Gesponsorde artikelen