Het wordt een pak makkelijker om op Facebook met mensen die je niet kent te chatten

Het wordt een pak makkelijker om op Facebook met mensen die je niet kent te chatten

Je weet het misschien niet, maar op Facebook komen berichten van niet-vrienden binnen in de Overige-inbox. Daar krijg je nergens een melding van, en dus staat die map vaak vol met ongelezen berichtjes. Die weinig gebruikte inbox gaat echter op de schop, en voortaan zal je wel meldingen ontvangen van die berichten.

De Overige-inbox is echt wel één van de Facebook-functies waar weinig mensen van weten dat ze bestaan. Je krijgt namelijk nooit een melding dat je er een bericht ontvangen hebt, en in de mobiele versies van de Facebook- of Messenger-app is de map zelfs nergens terug te vinden. Vaak zit die dan ook vol met ongelezen berichtjes, en daar wil Facebook nu een einde aan maken.

De Overige-map zal volledig afgevoerd worden, en de berichten van niet-vrienden zullen voortaan binnenkomen als een ‘berichtverzoek’. Berichten van je contactpersonen krijg je nog steeds aan zoals normaal, maar tussen die berichten zal je voortaan dus zulke ‘berichtverzoeken’ van niet-vrienden te zien krijgen. Je kan het bericht lezen (en nadien negeren) zonder dat de andere persoon weet of je het al dan niet gezien hebt. Maar nu weet je ten minste dat de berichten er zijn.

Basis voor toekomst

Facebook hoopt dat mensen met deze nieuwe functie meer met elkaar gaan chatten, en dat we zo meer nieuwe mensen zullen leren kennen. In een blogpost legt medewerker David Marcus uit dat dit maar een eerste verandering is, die als basis zal dienen voor de toekomst. We zullen dus nog een pak meer dingen mogen verwachten van het Messenger-team, dat een eigen ecosysteem rond hun app wil bouwen.

Gesponsorde artikelen