Het wordt een warm weekend: tot 16 graden mogelijk

Het wordt een warm weekend: tot 16 graden mogelijk

De vrieskou lijkt alweer een ver verleden wanneer je dit weekend buitenkomt. Vooral morgen kan het behoorlijk warm worden, met waarden van zo’n 16 graden. We zullen er wel wat regen bij moeten nemen, maar de zon gaan we ook te zien krijgen. En zeggen dat het nog maar een goede week geleden meer dan 20 graden kouder was dan nu.

Is de winter voorbij en de lente begonnen? Voorlopig ziet het KMI toch geen winterprik meer in het vooruitzicht. De komende week wordt zelfs heel zacht met temperaturen die dagelijks vlot tot ver boven de kaap van 10 graden uitkomen. Vandaag is het ook al vrij zacht als je aan de sneeuwbuien van exact een week geleden denkt: 9 en lokaal is 10 graden mogelijk. Het is zwaarbewolkt en over het hele land ken het licht regenen.

Morgen krijgen we dan een erg zachte dag met temperaturen van 14 graden aan de kust tot zelfs 16 graden in het binnenland. Voor de middag zijn er opklaringen, maar na de middag mogen we opnieuw regen verwachten. Zondag alweer regenbuien, maar na de middag zijn er wel opklaringen mogelijk. De temperatuur blijft heel zacht en hangt rond 14 tot 15 graden.

Warme week

Dat is een beetje de trend voor de rest van de week. Maandag opklaringen afgewisseld door buien, bij temperaturen van 12 tot 13 graden. Dinsdag wordt het even wat koeler bij zo’n 10 graden. Woensdag klimmen we andermaal naar 13 graden en bovendien zou het de mooiste dag van de week moeten worden aangezien het mogelijk niet gaat regenen. Donderdag wel opnieuw regen bij temperaturen van 13 tot 14 graden.

Voor de tweede helft van maart verwacht het KMI dat het kwik een klein beetje zal dalen, maar echt koud lijkt het niet snel te zullen worden. Regen blijft wel mogelijk, aangezien storingen met de regelmaat van de klok ons land zullen bezoeken. Maar die vrieskou hebben we met een beetje geluk nu wel gehad.

Gesponsorde artikelen